Inici Societat L’Ajuntament de Vilanova convoca la ciutadania per informar sobre el PMUr3 abans...

L’Ajuntament de Vilanova convoca la ciutadania per informar sobre el PMUr3 abans d’un ple extraordinari per aprovar-lo

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha convocat una assemblea veïnal per aquest divendres 15 de febrer amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania el Pla de Millora Urbana PMUr3, al barri Bonavista. L’assemblea es farà a les 19:30h, a Can Papasseit.

Al matí, i coincidint amb el mercat dels divendres, també està prevista la instal·lació d’una carpa informativa per explicar –en termes generals- com es preveu el desenvolupament del sector i què implicarà per a Vilanova del Camí.

Així mateix, des de l’Ajuntament han informat que dilluns, dimarts i dimecres (18, 19 i 20 de febrer) de 9:00 a 14:00 h, les persones que ho desitgin podran consultar la documentació relativa al projecte als Serveis Tècnics municipals.

Així, qualsevol veí de Vilanova del Camí podrà consultar el projecte els dies 18, 19 i 20 de febrer de 9 a 14h als Serveis Tècnics municipals

L’ajuntament ha editat un fulletó informatiu amb un resum de dades relatives al sector: superfície, distribució de les parcel·les, usos del sòl i els principals objectius per al seu desenvolupament. Objectius que passen per la millora d’una de les principals entrades al municipi, la creació d’un nou sector comercial que promogui la dinamització econòmica i la creació d’ocupació, la creació d’una zona residencial i d’una gran zona verda.

“Totes aquestes accions informatives, explica l’alcaldessa Noemí Trucharte s’han preparat perquè la població conegui de primera mà el projecte i allò què significa per a Vilanova del Camí”. Noemí Trucharte assegura que “el desenvolupament del sector és de vital importància per al municipi, per a la creació d’ocupació i per a la dinamització comercial d’una zona que ara mateix ocupen camps de conreu”.

El sector ocupa una superfície de 37.442 m2 dels quals 6.550 es destinaran a locals comercials i més de 15.000 a zones verdes

L’àmbit d’actuació del sector comprèn els terrenys delimitats per la carretera C244, el límit del terme municipal d’Òdena, el carrer Verge de Montserrat i la prolongació del carrer Roger de Flor, a l’entrada del municipi. Es tracta d’un sector de sòl urbà no consolidable que conforma l’entrada principal al municipi i que delimita també amb el turó Puig d’Andela.

El sector té una superfície total de 37.442 m2, dels quals uns 6.500 es destinaran a equipaments i serveis privats; més de 15.000 tindran ús residencial, gairebé 16.000 es destinaran a parcs i jardins; i poc més de 4.600 a vials i zones d’aparcaments.

El PMUr3 contempla la construcció d’habitatges, un màxim de 175, reservant un 20 % per a habitatges de protecció pública i un 10% per a habitatges assequibles.

Dimecres vinent, ple extraordinari

L’assemblea arribarà quan el projecte de desenvolupament del sector PMUr3 que ja té data per passar per ple. Hi haurà una sessió extraordinària el dimecres 20 de febrer, a les 19h, a la sala de plens municipal. Els únics punts a l’ordre del dia tenen a veure amb aquest projecte.

D’una banda es porta a ple la proposta d’acord de la sol·licitud del traspàs de la titularitat del tram de la carretera C-244 comprès entre el PK 0+400 i el PK 0+740. I de l’altra banda, la proposta d’aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana PMUr3.

Segons els posicionaments exposats durant els darrers dies, el projecte tirarà endavant amb els vots dels grups del govern que hi estan a favor (PSC i DECIDE) i els de l’oposició que han mostrat públicament el seu suport en els darrers dies: Vilanova 365 i CiU.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*