Inici Destacats L’Ajuntament de Vilanova del Camí destinarà 40.000 euros en ajudes directes al...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí destinarà 40.000 euros en ajudes directes al comerç

COMPARTIR

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha treballat des de l’inici de la pandèmia en diferents línies per ajudar a les empreses i els establiments del municipi. Davant la greu problemàtica que ha afectat seriosament el teixit productiu local, l’Ajuntament ha buscat solucions per a la dinamització del teixit comercial, els autònoms i la petita i mitjana empresa així com ajudes per fer front a les despeses generades pel confinament. D’una banda amb ajudes directes al comerç local i de l’altra amb la posada en marxa d’una iniciativa de microcrèdits al 0% d’interès.

La línia d’ajudes directa al comerç es va habilitar, a mitjan juny i suposarà una inversió municipal de 40.000 € repartida en ajudes úniques de 350 €. Segons el regidor de Promoció Econòmica vilanoví, Jordi Barón, està pensada per fer front a la compra de material de seguretat i de protecció que els comerciants van haver d’assumir després del tancament; “després de setmanes sense fer cap ingrés, es trobaven amb l’obligació d’assumir despeses”.

Tot i que hores d’ara no es pot determinar el nombre d’empreses que han hagut de tancar per aquesta crisi, el regidor Jordi Barón explica que estan fent seguiment de casos i que a Vilanova del Camí, com a mínim, s’ha donat la casuística d’algunes jubilacions anticipades i també desacords en el lloguer dels locals amb alguns propietaris.

Conscients de la delicada situació econòmica, des de Promoció Econòmica estan tirant endavant aquestes iniciatives per donar un cop de mà al comerç vilanoví, amb aquesta línia d’ajudes directes de 350 euros per establiment. Segons Jordi Barón hi ha hagut un bon gruix de demandes realitzades, però no descarten habilitar una nova partida si s’esgota la prevista.

El termini per demanar aquestes ajudes està obert fins el setembre.

Microcrèdits pensats per als més vulnerables

Però les ajudes municipals no estan només focalitzades en el comerç, sinó també en altres empreses, petites i mitjanes, autònoms. Per això s’ha habilitat un altre recurs en forma de microcrèdits municipals que volen tenir en compte, especialment, els més vulnerables a l’hora de demanar préstec als bancs tradicionals, com per exemple els negocis amb poc recorregut o que no tenen gaire antiguitat.

S’oferiran petits crèdits, per un valor màxim de 4.000 euros, al 0% d’interès i a retornar a partir de 2021 en 36 mensualitats, fins a 3 anys.

Actualment la proposta està en la fase final d’exposició pública, però segons assegura el regidor “en breu s’obrirà la convocatòria”. L’Ajuntament vilanoví destinarà, inicialment, una partida de 80.000 euros a aquestes ajudes, però segons Jordi Barón no descarten ampliar-la en el cas que fos necessari cobrir totes les sol·licituds.

Aquesta és la primera vegada que s’utilitza el recurs dels microcrèdits a Vilanova del Camí i segons afirma el regidor, ha estat una iniciativa local innovadora que han acollit i fet extensiva de forma conjunta la resta de municipis de la conca d’Òdena

A banda d’aquestes ajudes en forma de subvencions, des de Promoció Econòmica s’ha contribuït a la promoció del comerç local amb altres accions com la bonificació de taxes o l’ampliació de terrasses, en el cas de la restauració.

FER UN COMENTARI

*