Inici Destacats L’Ajuntament de Vilanova del Camí convida els veïns a decidir on s’inverteixen...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí convida els veïns a decidir on s’inverteixen 55.000 euros del pressupost

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ja té a punt un nou procés participatiu que s’inicia aquest dilluns, 11 de novembre. A diferència d’altres edicions, el procés proposa directament nou iniciatives perquè la ciutadania pugui decidir en quins projectes de ciutat vol invertir.

El procés participatiu estarà actiu de l’11 al 29 de novembre i hi poden participar totes les persones empadronades a Vilanova del Camí, majors de 18 anys. Els projectes estan valorats en 27.500 €.

Les butlletes de participació proposen 9 projectes dividits en tres categories. A la categoria A s’han de marcar un màxim de dues de les tres propostes que es fan per a la millora del Parc Fluvial: la instal·lació de fanals solars, en una clara aposta per les energies renovables; la instal·lació d’una tirolina o la instal·lació d’una zona d’escalada.

La categoria B inclou tres propostes més: una inversió en mobiliari urbà, una ampliació i millora en la decoració nadalenca o més mobiliari per als parcs. En aquesta categoria es podrà marcar una única opció.

Pel que fa a la categoria C, les accions que es proposen seria la inversió en cendrers i papereres, en taules de pícnic i en elements biosaludables. En aquesta categoria només es podrà marca una única opció.

Com i on podem votar els projectes del procés participatiu

Es pot votar de manera telemàtica des del web de l’Ajuntament o també de manera presencial a diferents espais municipals: l’Àrea de Cultura, el Registre de l’Ajuntament, l’Oficina de Registre del Mercat Municipal de Sant Hilari, al Centre Cívic Barri la Pau, Can Papasseit, la Biblioteca, el Casal de la Gent Gran i Can Muscons.

Des de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí també tenen previst instal·lar una carpa informativa els dies 15, 22 i 29 de novembre, de 10:00 a 12:00 h, a la plaça del Mercat on també es podran complimentar les butlletes de participació.

Protecció de dades

Les butlletes de participació demanen algunes dades obligatòries com el nom i cognoms i els DNI de les persones participants. Unes dades de les quals l’Ajuntament se’n fa responsable amb la única finalitat de recollir les propostes ciutadanes en el marc del pressupost participatiu de 2019. Dades que l’Ajuntament es compromet a no comunicar ni transferir a tercers.

L’alumnat de Vilanova també podrà participar 

Simultàniament a aquest procés participatiu obert a la població major de 18 anys, s’obrirà un procés participatiu a les escoles. Per tercer any consecutiu, l’alumnat dels tres centres de primària del municipi podran participar en la presa de decisió de la inversió de diners públics. Els nens i nenes podran decidir com invertir una partida de 5.000 € en cada un dels centres.

L’objectiu d’aquest projecte és implicar als alumnes de les tres escoles en un procés participatiu mitjançant butlletes, de manera que trobin les propostes més interessants per a les necessitats dels seus centres o bé del municipi.

L’alumnat podrà emetre el seu vot de l’11 al 15 de novembre a través de les butlletes que es distribuiran per les escoles. Cada alumne podrà marcar fins a un màxim de tres propostes.

Els resultats de les votacions es faran públics el dia 20 de novembre del 2019 a través de les xarxes i dels mitjans de comunicació local.

Les llars d’Infants La Baldufa i el Molinet també participen en el procés participatiu que es va obrir la setmana passada. Les llars podran decidir una inversió de 5.000 €, 2.500 € per llar, en projectes concrets per al centre.

L’alumnat de l’Institut Pla de les Moreres també podrà participar de la política local i decidir on volen que s’inverteixin 5.000 € del pressupost municipal.

I els joves, des del Consell de Joves de Vilanova del Camí, també podran dir-hi la seva i proposar iniciatives o accions valorades en 2.500 €.

FER UN COMENTARI

*