Inici Destacats L’Ajuntament de Tous reparteix prop de 200 mones entre els avis del...

L’Ajuntament de Tous reparteix prop de 200 mones entre els avis del municipi

COMPARTIR

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous va fer possible diumenge de Pasqua que tots els avis i àvies del municipi rebessin una mona. Gràcies a l’ajut d’una trentena de voluntaris del col·lectiu “SomPoble”, totes les persones majors de 70 anys del municipi –prop de dues-centes— van rebre inesperadament una mona de Pasqua amb un missatge de part del consistori: “Padrins i padrines de Tous: enguany la mona és per a vosaltres!”. Els veïns van reaccionar amb sorpresa, emoció i molt agraïment a la iniciativa, que va tenir una gran acollida.

El mateix diumenge també es van celebrar les Caramelles, tot i que en un format ben diferent del que és habitual. La Comissió de Caramelles Sant Martí de Tous, entitat centenària distingida amb la Creu de Sant Jordi, va convocar els veïns a les dotze del migdia a sortir als balcons amb el tradicional mocador vermell i cantar el repertori que rebien a través del telèfon mòbil. Un vehicle municipal equipat amb altaveus circulava pels carrers del poble amb la música per acompanyar la veu dels cantaires.

Amb aquestes dues iniciatives, els veïns de Tous han aconseguit poder mantenir la tradició malgrat les excepcionals circumstàncies de confinament a causa de la pandèmia de la Covid19.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*