Inici Societat L’Ajuntament de la Pobla crearà una franja de protecció contra incendis a...

L’Ajuntament de la Pobla crearà una franja de protecció contra incendis a les Garrigues

COMPARTIR

El nucli de les Garrigues, a la Pobla de Claramunt, estarà més protegit davant la possible aparició d’un incendi forestal. Aquests dies s’inicien els treballs per a la creació de la franja de protecció en aquest barri de la Pobla de Claramunt a través d’una actuació desenvolupada amb una subvenció de 18.000 € provinent de la Diputació de Barcelona. Aquest treball preventiu ha de permetre protegir aquest barri amb l’aclarida d’un espai perimetral de com a mínim 25 metres d’amplada. D’aquesta manera, en cas de trobar-se davant d’un incendi s’evitaria la seva fàcil propagació i la seva arribada a les persones i els seus bens.

Aquesta franja ve a sumar-se a les diferents mesures desenvolupades al llarg dels darrers mesos per a incrementar la protecció del municipi davant de la possible aparició del foc com ara els treballs de neteja forestal als terrenys situats a Can Ti i la Font d’en Planes; el manteniment de les franges de protecció del barri del Xaró i del nucli urbà o la neteja i adequació de la xarxa de camins forestals, entre altres.

La protecció sobre el terreny s’ha vist reforçada a més amb l’aprovació al ple municipal del Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM). El document recull informació sobre l’organització municipal, analitza els riscos que s’hi puguin donar així com els elements i àrees vulnerables i estableix els procediments operatius que s’han de seguir en cada ocasió. A més de prevenir els efectes del foc, el DUPROCIM també preveu altres riscos com poden ser ventades, inundacions o accidents químics, entre altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*