Inici Societat L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt congela els impostos municipals per aquest...

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt congela els impostos municipals per aquest any

COMPARTIR

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha anunciat que els impostos i taxes municipals es mantindran aquest 2023 sense increments respecte a l’any passat. D’aquesta manera es consolida una congelació fiscal al municipi establerta des de l’inici del mandat.

La decisió ha estat presa amb la voluntat de no generar despeses extraordinàries a les economies familiars en un moment econòmic especialment complex com és l’actual. La inflació generada per la crisi de subministrament energètica i de matèries primeres i agreujada per la guerra a Ucraïna suposa una càrrega per a les butxaques de la ciutadania que des de l’Ajuntament no es vol incrementar.

Aquesta línia de treball amb les ordenances fiscals aplicada en els darrers anys només ha tingut una excepció amb la modificació de la taxa de la llar d’infants municipal per a adaptar-la a l’aplicació de la gratuïtat de P2 establerta pel govern de Catalunya.

Cal destacar també que, paral·lelament a aquesta contenció fiscal s’han aprovat al llarg del mandat diferents bonificacions com ara d’una rebaixa del 50 % de l’IBI durant tres anys aquelles persones que optin per instal·lar a la seva llar sistemes per a l’aprofitament de l’energia fotovoltaica; una rebaixa del 20 % de l’IAE per a les empreses del municipi que incre­mentin d’un 10 % la seva plantilla amb contractes indefinits o la bonificació de l’IVTM d’un 75 % per als vehicles elèctrics.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*