Inici Destacats L’Ajuntament de Piera porta a la Fiscalia Anticorrupció la gestió de la...

L’Ajuntament de Piera porta a la Fiscalia Anticorrupció la gestió de la piscina municipal de l’anterior govern

COMPARTIR

L’Ajuntament de la Vila de Piera ha presentat, aquest dimarts, una denuncia davant la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona contra l’anterior alcalde, Josep Llopart, les empreses que gestionaven la piscina municipal (Sport Assistance 2000 SL i The Essencial Is Invisible SL) i la secretària i interventora municipals, per un presumpte delicte de malversació pel pagament d’unes factures per valor de 106.898,81€ que va assumir l’ajuntament quan el contracte deia que les havia de pagar l’empresa concessionària.

El contracte del servei de gestió de la piscina municipal, signat l’any 2017, contemplava la gestió íntegra del recinte per part de l’empresa adjudicatària (Sport Assistance 2000 SL) i incloïa el pagament dels serveis d’aigua, llum, energia, telèfon i qualsevol altre de les mateixes característiques. En un primer moment, l’empresa en qüestió va realitzar totes les funcions redactades al contracte, signat per l’exalcalde Jordi Madrid (en el mandat 2015-2019). La concessió es va realitzar per un termini de 5 anys (havia de finalitzar el 2022).

El 2022, i ja sota el mandat de l’alcalde Josep Llopart, es va prorrogar el contracte «de forma il·lícita» segons un comunicat de l’ajuntament, amb aquesta empresa (que després va ser subrogada per The Essential Is Invisible SL). Primerament per un període inicial de 9 mesos i, posteriorment, es va tornar a prorrogar sense establir una data final.

El govern actual exposa que durant aquests mesos de 2022, concretament a partir del febrer, l’Ajuntament de Piera va assumir el cost del subministrament elèctric de la piscina amb un acord simple entre l’empresa concessionària i l’alcalde Josep Llopart. D’aquesta manera, totes les factures de la llum rebudes després d’aquesta data i fins el 31 de juliol de 2023 van ser assumides íntegrament pel consistori amb l’autorització de l’exalcalde i de la interventora municipal. En concret es van pagar factures, amb diners públics, per un import de 106.898,91 euros quan, segons el contracte, era l’empresa privada qui ho havia de fer.

Un cop constituït el nou consistori (al juny d’aquest mateix any), el govern actual explica en un comunicat que «es va assabentar d’aquestes factures i va aturar els pagaments. Un cop realitzades les investigacions internes pertinents, l’equip de govern decideix posar en coneixement de la justícia aquesta situació perquè en realitzi les investigacions oportunes i defensar els interessos de l’ajuntament i la ciutadania».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*