Inici Destacats L’Ajuntament de Montbui torna a congelar les taxes i impostos pel 2019

L’Ajuntament de Montbui torna a congelar les taxes i impostos pel 2019

COMPARTIR

Durant l’any 2019 es mantindran congelats els principals impostos, taxes i preus públics de Montbui. En aquest apartat s’inclouen l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), també l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’impost sobre vehicles de tracció mecánica, la plusvàlua, l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO), entre d’altres.

Un any més, l’Equip de Govern montbuienc pren aquesta decisió tenint en compte la salut econòmica de l’Ajuntament, que, en paraules de l’Alcalde montbuienc Teo Romero “és excel·lent, i això ens permet no haver de carregar amb més impostos els nostres veïns”. El batlle recorda que “la congelació d’impostos ha estat una constant durant aquest mandat, on hem continuat realitzant una gestió responsable dels recursos. La nostra tasca és gestionar amb rigor els diners de tots els veïns i veïnes de Montbui, perquè són recursos limitats”. L’Ajuntament de Montbui reivindica que és un dels que té els impostos més baixos de la Conca d’Òdena.

De cara al proper any es mantenen les bonificacions de fins a un 50% per a determinats col·lectius com ara jubilats, pensionistes, persones a l’atur i també ciutadans amb dispacitat. També s’aplicaran determinats descomptes a determinats serveis com ara tallers o cursos culturals.

Cal destacar que aquest any 2018 està sent econòmicament positiu per a les finances municipals, on s’ha continuat reduint el deute viu de l’Ajuntament. Des de l’equip de Govern socialista es vol que la institució finalitzi aquest 2018 sense deutes amb els bancs, un repte a l’abast de pocs ajuntaments amb una població propera als 10.000 habitants.

FER UN COMENTARI

*