Inici Societat L’Ajuntament de Montbui reformarà la Plaça del Pi

L’Ajuntament de Montbui reformarà la Plaça del Pi

COMPARTIR

L’equip de govern municipal montbuienc va reunir-se la setmana passada amb representants veïnals del barri del Pi per explicar i consensuar un projecte que permetrà reformar d’aquí a uns mesos la Plaça del Pi, un dels espais emblemàtics d’aquesta zona del municipi.

La remodelació de la Plaça del Pi és necessària i urgent, arran del creixement dels vuit pins que presideixen aquest espai i que, en alguns casos, han fet malbé el carrer (a tocar de l’entrada a alguns domicilis propers) i el clavegueram. Des de l’Ajuntament de Montbui s’ha volgut prioritzar aquesta actuació, per poder evitar les molèsties i possibles inconvenients produïts pel desenvolupament desorbitat de les arrels dels arbres per sota terra.

La Plaça del Pi és un lloc emblemàtic del Barri del Pi, al qual dona nom, i que té un valor simbòlic per a molts veïns del barri. Per tot plegat, l’Ajuntament ha volgut fer pedagogia amb aquest tema, organitzant diferents trobades amb els veïns de l’entorn de la plaça i del barri. L’objectiu és “prioritzar la seguretat dels veïns dels habitatges propers a la plaça. No és un caprici ni quelcom que fem perquè sí. Hi ha un problema evident amb el creixement d’aquests pins, que cal solucionar”, com explica el regidor d’Optimització i Desenvolupament Josep Lechuga.

L’equip de govern montbuienc disposa ja de l’avantprojecte, realitzat pels arquitectes Josep M. Villavieja i Alvar Montanyès, sota la supervisió de la Diputació de Barcelona. Es convertirà en el projecte definitiu a primers del 2018 si es compleixen els terminis previstos.

L’actuació de reforma de la plaça del Pi permetrà aconseguir una important millora de la mobilitat i l’accessibilitat d’aquest espai públic montbuienc. També es guanyarà una diferenciació dels espais per a diferents usos, es canviaran els 8 pins actuals per 3 aurons blancs (“acer campestre”), uns arbres de fulla caduca que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern afavoriran el pas de la llum del sol. El creixement de les arrels d’aquests arbres estarà limitat i no generarà els problemes actuals. El projecte també inclou que la il·luminació de la plaça es realitzi amb LEDS ajustables d’intensitat (més o menys llum segons l’estació de l’any). La reforma de la Plaça del Pi és un dels projectes destacats per a l’any 2018 en l’àmbit d’espais públics, a Montbui.

FER UN COMENTARI

*