Inici Societat L’Ajuntament de Montbui reclama a la Generalitat que completi el tram pendent...

L’Ajuntament de Montbui reclama a la Generalitat que completi el tram pendent de la Ronda Sud

COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va aprovar en el ple ordinari de maig, per unanimitat de tots els càrrecs electes municipals, una moció per reclamar a la Generalitat de Catalunya la finalització de la Ronda Sud de la Conca d’Òdena, des de Santa Margarida de Montbui i fins a Jorba.

El text recorda que des de l’any 2010 –data d’inauguració de la primera fase de la Ronda Sud- resta pendent la segona fase d’aquesta obra. La moció reivindica que el vessant oest ara tindria tot el seu sentit, tenint en compte la imminent posada en marxa d’activitat industrial per part d’empreses al polígon Plans de La Tossa.

La moció insta al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya a declarar “aquesta infraestructura com a vital i necessària per al desenvolupament industrial de Santa Margarida de Montbui i dels polígons de Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Òdena i de la ciutat d’Igualada”. També s’apel·la a la mateixa Generalitat a “iniciar el procés per tal de finalitzar l’acabament de la Ronda Sud de la Conca d’Òdena i el seu enllaç cap a l’Autovia A-2 a l’alçada de Jorba en el període més breu possible”. El text aposta per “fer arribar aquesta petició al Consell Comarcal de l’Anoia i als ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Òdena i La Pobla de Claramunt per tal que els respectius plens municipals es sumin a aquesta petició i la facin arribar als òrgans necessaris per dur-la a terme”.

La moció aprovada pel ple montbuienc, que té el suport de les empreses implantades al Polígon Plans de La Tossa, també de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), l’Associació Polígons dels Plans i la Unió d’Establiments de Montbui (UEM) remarca que l’acabament de la Ronda Sud ha de servir per dotar al territori d’una major sosteniblitat en la circulació, que alleujarà la circulació de les connexions de la Ronda i la C-37/C-15 i l’entrada/sortida a Igualada Sud per ponent des de Lleida. De la mateixa manera, faria que es redueixi el trànsit a dintre de la conurbació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*