Inici Societat L’Ajuntament de Montbui posa al dia el seu sistema d’administració electrònica

L’Ajuntament de Montbui posa al dia el seu sistema d’administració electrònica

COMPARTIR

L’Ajuntament de Montbui ha començat a treballar internament durant aquesta setmana en la implementació d’una nova eina informàtica que facilitarà l’accés a tots els veïns als processos administratius. L’aplicatiu Gestiona, que ja utilitzen més de 4.000 ajuntaments arreu de l’Estat espanyol, és l’eina escollida per donar compliment a les diferents normatives en matèria d’administració electrònica.

Es tracta del primer pas per tal d’anar implantant, progressivament, un nou sistema d’e-administració que millorarà l’eficàcia i l’eficiència dels processos administratius, i que permetrà un accés més ràpid i eficient a la informació municipal per als veïns de Montbui.

Amb la implantació de la plataforma de gestió d’expedients d’esPublico, Montbui dóna un pas endavant en la seva aposta per continuar implantant l’administració electrònica, en incorporar un nou sistema de gestió d’expedients més àgil. El nou model, que s’anirà implementant progressivament durant els propers mesos, suposarà un canvi profund en l’organització interna. Com explica l’alcalde Teo Romero “entre els avantatges que comporta, permetrà reduir el temps de tramitació dels expedients municipals i facilitar la connexió interdepartamental, en establir una única metodologia de treball per a totes les àrees. De la mateixa manera, comportarà la utilització generalitzada de la signatura electrònica des de qualsevol suport mòbil”.

Com explica l’alcalde, Gestiona ens permetrà oferir “un nivell de transparència major. Podrem tenir tots els documents ordenats, signats i digitalitzats, i tindrem la possibilitat de posar-los a disposició dels ciutadans d’una forma més senzilla i accessible”.

Nova pàgina web i millora del sistema d’atenció ciutadana

De forma coordinada, i per tal de millorar la informació i l’atenció ciutadana als ciutadans de Montbui, s’està treballant també en els darrers preparatius d’una nova pàgina web municipal, la qual s’està realitzant amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que portarà incorporades les diferents millores en matèria d’administració electrònica i transparència que facilitaran la relació de la ciutadania amb l’administració local.  La nova pàgina web serà una realitat en un breu període de temps.

També amb la voluntat de millorar l’atenció a la ciutadania, l’Ajuntament de Montbui, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, està treballant n un projecte de millora del sistema d’atenció ciutadana que posarà les bases per a la consolidació d’una Oficina d’Atenció al Ciutadà, amb un model operatiu que sigui funcional i adequat a les necessitats de la ciutadania del municipi.

FER UN COMENTARI

*