Inici Societat L’Ajuntament de Montbui farà un alberg juvenil municipal a la finca de...

L’Ajuntament de Montbui farà un alberg juvenil municipal a la finca de la Solana

COMPARTIR

L’Ajuntament de Montbui vol convertir la finca de La Solana, antiga hípica ubicada en un paratge idíl·lic, a poc més de 150 metres del Nucli Antic, en un alberg juvenil municipal. Després de diferents replantejaments del projecte, l’equip de govern socialista que lidera Teo Romero vol que s’hi ubiqui un alberg juvenil, aprofitant les possibilitats de l’edifici, l’emplaçament, així com també es vol treballar per millorar-hi l’accés existent. L’alberg juvenil, a més, seria un ús compatible per a una finca que ha tingut diferents traves administratives des que l’Ajuntament va adquirir-la.

Des de l’Ajuntament es valora que aquest alberg sigui un complement de dinamització turística de la Vall de La Tossa, tenint en compte que es troba ubicat en una vall amb orientació sud, a tocar de la serralada de Coll-bàs, i en un entorn de gran riquesa natural. Des de l’equip de govern municipal, l’Alcalde Teo Romero assenyala que “volem que les obres de remodelació de l’edifici i la seva conversió en alberg juvenil pugui anar a càrrec també de joves del nostre municipi que no tinguin feina actualment. Volem aprofitar els programes de potenciació de l’ocupació juvenil, subvencionats per la Unió Europea, per fer possible un equipament que pensem que tindrà moltes possibilitats. És un entorn natural d’una gran riquesa, i pensem que té totes les potencialitats per ser un espai de dinamització econòmica, plenament sostenible amb l’entorn”.

Aquest alberg juvenil és un projecte a mitjà termini que es preveu que es pugui concretar una vegada s’aprovi definitivament el POUM, document de planificació que ja contempla el seu ús com a equipament. Cal destacar que l’Ajuntament de Montbui va adquirir la finca de La Solana, de 4’5 hectàrees.

Aquest és un de la desena de projectes que l’ajuntament montbuienc contempla per iniciar en els propers mesos.

Nou vial per a vianants i bicicletes entre el Nucli urbà i el Nucli antic

L’Ajuntament de Montbui continua realitzant els tràmits administratius per tirar endavant el projecte executiu de construcció d’un nou vial per a vianants i bicicletes, d’una longitud de 600 metres i que enllaçarà la sortida sud del Nucli Urbà montbuienc fins la rotonda de la C-37 que dóna accés a la deixalleria municipal. Es tracta del primer tram del que ha d’acabar sent, en un futur, una via verda paral·lela a la C-37 que millori la mobilitat per a vianants i bicicletes entre el Nucli Urbà i el Nucli Antic de Montbui. El projecte ha estat realitzat per l’Estudi d’Enginyeria Vall SLP.

El punt d’inici i de connexió amb la trama urbana de Montbui és a la cantonada de la travessia urbana de la C-37z amb el carrer de Sant Jordi. El nou camí tindrà 2’5 metres d’amplada, que permetrà dividir-lo en dos carrils per a circulació de bicicletes, un per a cada sentit de la marxa. El projecte té un pressupost de 240.000 euros.

Com va explicar Teo Romero “es tracta d’una obra que va en la línia d’afavorir la connexió entre nuclis, i que començarem inicialment en aquest tram, del límit sud del Nucli Urbà, fins a l’accés a la deixalleria. Volem millorar la intercomunicació entre els dos principals nuclis de Montbui”.

L’objectiu de l’administració montbuienca és poder licitar durant la segona meitat d’aquest any les obres.

Enderroc parcial i condicionament d’un immoble de la Pujada Castella

L’Ajuntament de Montbui està treballant en el projecte d’enderroc parcial de l’edificació existent al carrer Pujada Castella número 1, per tal de millorar-ne la seguretat, la salubritat, i aconseguir unes condicions dignes d’aquesta edificació, que és actualment de propietat municipal després d’haver tingut diferents usos al llarg de la seva història.

Com explica l’Alcalde montbuienc Teo Romero “busquem aconseguir una edificació estabilitzada, sense elements ni riscos, tenint en compte la seva ubicació en un espai de pas molt important, a tocar del parc Central i com a eix de connexió amb la zona esportiva de Can Passanals”.


Cal destacar que es tracta d’un enderroc parcial en un espai actualment sense ús, però on és important actuar i millorar-ne l’estat per evitar la seva major degradació. Des de l’Ajuntament de Montbui es planteja la contractació immediata d’aquesta actuació, que tindria un període d’execució de dos mesos, i que podria estar realitzada durant aquest mateix estiu.

Millora del talús del Passeig Catalunya

Estan en marxa les obres de millora del talús ubicat a final dels carrers Santa Anna, Sant Miquel i Sant Pere, tocant al Passeig Catalunya. Es tracta d’una actuació que pretén dignificar un espai que pateix erosió i desgast, per ser lloc de pas de la ciutadania.

L’actuació pretén perfilar el talús i recuperar dos dels baixadors que envolten la tanca de la llar d’infants Santa Anna per dessota, amb les baranes de fusta corresponents i en part convertint aquests baixadors en rampes esglaonades i amb la plantació d’arbustiva i la protecció en algunes zones amb més pendent de malla de fibra de coco i alguns arbres i bancs en zones molt concretes, a les zones més planes dels extrems dels camins de baixada.

També es col·locarà a peu de talús un petit muret fet amb gabions armats de pedra seca que evitarà la caiguda de terres i també s’intervindrà en els parterres a peu del talús. L’actuació va a càrrec de l’empresa ARICO Forest, que realitza l’obra per un import lleugerament superior als 60.000 euros.

Reforma de la Plaça del Pi

Les obres de la Plaça del Pi, que segons fonts municipals no han pogut començar degut a problemes de l’empresa que va guanyar el concurs d’adjudicació, es podran començar durant les properes setmanes després que s’estigui gestionant de forma positiva una cessió de l’obra.

La remodelació de la Plaça del Pi és una actuació necessària, arran del creixement dels vuit pins que presideixen aquest espai i que, en alguns casos, han fet malbé el carrer (a tocar de l’entrada a alguns domicilis propers) i el clavegueram. Des de l’Ajuntament de Montbui s’ha volgut prioritzar aquesta actuació, per poder evitar les molèsties i possibles inconvenients produïts pel desenvolupament desorbitat de les arrels dels arbres per sota terra.

Com explica l’Alcalde montbuienc Teo Romero “l’objectiu és prioritzar la seguretat dels veïns dels habitatges propers a la plaça. No és un caprici ni quelcom que fem perquè sí. Hi ha un problema evident amb el creixement d’aquests pins, que cal arranjar”.

Si es compleixen els terminis previstos, la nova “Plaça del Pi” serà una realitat durant el segon semestre d’aquest any.

Obres de millora de patologies de l’edifici de l’escola Antoni Gaudí

L’Ajuntament de Montbui va adjudicar a l’empresa Obras i Construcciones Decarme G-Tres les obres de millora a l’edifici de l’escola Antoni Gaudí, actuació subvencionada per la Diputació de Barcelona dins el Pla de Millora d’Equipaments Locals. L’actuació, que s’ha adjudicat per 62.800 euros (IVA inclòs) permetrà millorar diferents elements del manteniment de l’edifici.

Així, es repararan filtracions i s’instal·larà una línia de vida, també es farà la reparación d’esquerdes existents a la pista poliesportiva del centre, la reparació de l’entrada d’aigües al gimnàs, l’encoixinat de les sabates dels fanals i també es millorarà el sistema de parallamps. De la mateixa manera es solucionaran les humitats en el mur envolvent de l’edifici. També es repararan els àmpits d’escopidors prefabricats de les obertures, on es col·locarà una xapa lleugera amb formación de goterò. Per últim, també es farà la substitució de l’enllumenat exterior.

Les obres de millora de l’escola Antoni Gaudí es duran a terme durant aquest estiu, aprofitant la finalització del curs escolar.

Millora del talús sobre el riu Anoia

Durant aquest proper estiu es duran a terme les obres de millora del talús sobre el riu Anoia, al montbuienc barri del Pi. L’Ajuntament de Montbui està finalitzant la licitació d’aquesta obra.

El projecte de consolidació i millora del talús té un pressupost de 400.000 euros, i va realitzar-lo l’empresa Paymacotas Engineering. Es tracta d’una solució tècnica per respondre definitivament als despreniments parcials de materials que han afectat la part central del mur, i que es van produir tant al 2015 com a l’any 2018.

Cal destacar que l’empresa Paymacotas Engineering va realitzar el projecte seguint els criteris tècnics de màxima seguretat. Es planteja refer el mur d’escollera, donant solució a les filtracions d’aigua i també colocant uns anclatges que garantirien l’estabilitat de l’actuació. S’utilitzarien els materials i els procediments d’obra, així com les alçades per garantir una optimització del projecte constructiu.

Connexió del carrer Sant Jaume amb el carrer La Tossa

Si es compleixen els terminis previstos i es resolen qüestions tècniques i administratives derivades de la licitació que han endarrerit l’execució de l’obra, a finals d’aquest proper estiu podrien començar les obres de perllongació del carrer Sant Maure amb el carrer La Tossa.

Després de l’enderroc dels edificis existents al carrer La Tossa 26-28 van sorgir problemes tècnics que van obligar a endarrerir l’actuació constructiva (qüestions alienes a l’Ajuntament i vinculades amb l’empresa que havia de fer l’obra). Els treballs pendents inclouen l’obertura del vial, les excavacions de rases per fer la nova instal·lació eléctrica, tammateix es durà a terme la reposició de paviments i voreres; també es realitzarà el canvi de les lluminàries existents, es colocaran les noves columnas d’il·luminació, es construiran jardineres i s’ordenarà la zona. En total, l’actuació afectarà a 1.225 metres quadrats de terreny.

L’objectiu de l’Ajuntament és tornar a licitar aquesta actuació tan aviat com sigui possible i l’objectiu és iniciar les obres durant la propera tardor.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*