Inici Destacats L’Ajuntament de Montbui aprova un pressupost de més de 8 milions d’euros...

L’Ajuntament de Montbui aprova un pressupost de més de 8 milions d’euros pel 2020

COMPARTIR

L’Ajuntament de Montbui va aprovar el passat dijous en Ple Extraordinari el pressupost de la corporació per a l’any 2020, que és de 8’3 milions pel que fa a la institució municipal. El pressupost municipal va tirar endavant amb els set vots favorables de l’equip de Govern (format pels sis regidors d’Ara Montbui i per la regidora de Som Montbui-ERC) i els sis vots en contra dels regidors del PSC.

La regidora d’Hisenda Jésica Arroyo va presentar els números pel 2020, destacant que “hem intentat que sigui un pressupost real, d’acord a les necessitats del municipi. És un pressupost treballat partida per partida, on hem buscat un increment de serveis i despeses corrents, comptant amb els mateixos ingressos. Fem un acte de responsabilitat amb aquest pressupost”. La regidora d’Hisenda va exposar les línies bàsiques del pressupost, repassant les principals novetats en els capítols de personal, despeses corrents i aportacions econòmiques de l’Ajuntament tant al Patronat Escoles Bressol, també al Consorci La Tossa i a la societat municipal Montbui Activa SL.

La Regidora d’Acció Social, Igualtat, Educació, Infància, Solidaritat i Salut Pública Coral Vázquez va remarcar que el pressupost municipal pel 2020 “demostra una clara aposta per les polítiques socials. Ampliem el conveni amb el Consell Comarcal per millorar els serveis socials, també augmentem un 10 per cent les col·laboracions amb entitats del municipi que treballen l’àmbit educatiu i social, i apostem per la continuïtat del Centre de Dia”. Vázquez va assenyalar també que “en els àmbits de ciutadania i infància executarem les partides” i a nivell de salut pública “col·laborarem amb les entitats protectores de gats i també posarem ordre en l’àmbit de la recollida de gossos abandonats”. La regidora montbuienca va remarcar que “augmentem les partides en polítiques d’igualtat de gènere” i també va assenyalar que “recolzarem més a les entitats que treballen l’àmbit social i potenciarem activitats educatives com els violins, que arribaran als estudiants de primer d’ESO de l’INS Montbui”.

L’Ajuntament de Montbui ha pressupostat un increment de 195.000 en l’aportació municipal al Patronat Escoles Bressol, fruit d’una previsió de disminució d’ingressos per una menor natalitat i, per tant, menys alumnes a les llars. Coral Vázquez va afegir que “treballarem per potenciar que les famílies de Montbui portin els seus nens i nenes a les llars d’infants de Montbui. El pressupost per a l’any 2020 també recupera les beques per a famílies que portin els seus fills i filles a les llars d’infants montbuienques”.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Ocupació i Seguretat Ciutadana Jordi Bòria va explicar les seves àrees dintre del pressupost, tot assenyalant que “a nivell de comerç volem que la Unió d’Establiments de Montbui tingui més protagonisme en les activitats comercials. També voldríem donar-hi un tomb més comercial al Fira de la Multicultura, que sigui l’aparador dels comerços i empreses del municipi”. Bòria va recordar també que el govern montbuienc vol fer una gestió acurada de la societat Montbui Activa SL, contractant un gerent per a l’empresa municipal i reforçant el manteniment de Mont-aQua.

Pel que fa a Cultura i Educació, Sara Bergantiño va remarcar que el pressupost “potencia i millora la col·laboració de l’Ajuntament envers les entitats, amb un increment econòmic del 10 per cent amb aquelles entitats socials i culturals. El pressupost 2020 manté la mateixa partida econòmica per a Gent Gran”.

Les principals inversions del pressupost 2020

Les inversions són, com és habitual, un capítol destacat en el pressupost. El regidor de Serveis Municipals, Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge, Adrià Castelltort, va remarcar que ”durant aquest 2020 es donarà continuïtat a algunes actuacions que provenen de pressupostos anteriors com la realització de la primera fase del vial de connexió entre el Nucli Urbà i el Nucli Antic (fins la deixalleria), també la remodelació de la Plaça Europa (amb les demandes dels veïns incorporades), l’enllaç del carrer Sant Jaume amb el carrer La Tossa, la remodelació de la Plaça del Pi, l’arranjament del mur d’escollera sobre el riu Anoia al barri del Pi, la remodelació de l’entorn de Can Passanals i les obres de millora del Castell de La Tossa”. Castelltort va assenyalar que les actuacions noves pressupostades per al 2020 són la “segona fase del vial de connexió entre nuclis, entre la deixalleria i el Nucli Antic, l’arranjament de la zona d’aparcament ubicada davant l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic, el condicionament i millora de la Plaça Finisterre i connexió fins el pont de “La Palanca”, la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua del Coll del Guix i el Saió, l’arranjament de l’enllumenat de la urbanització La Mallola, la renovació i millora de la Plaça de la Unió de Vista Alegre, la reparació del frontó de Can Passanals, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Mont-aQua i l’arranjament de camins del terme municipal per facilitar els accessos a l’espai natural de La Tossa”.

Pel que fa a l’àmbit de Manteniment, Adrià Castelltort va explicar que “treballarem per reciclar més i millor, i apostarem per polítiques actives de comunicació en temes de tractament de residus”. També va assenyalar que “reservem 100.000 euros per licitar externament el manteniment de parcs, jardins i places, ja que no disposem del personal necessari a la Brigada Municipal. Estem en una situació límit i hem de mantenir nets els parcs i les places de Montbui, com toca. Serà un contracte reservat a centres especials de treball (persones amb risc d’exclusió o discapacitats). No renunciem als Plans d’Ocupació, però ara entenem que hem de professionalitzar aquest servei”. El regidor montbuienc també va comentar que es treballarà per renovar i regularitzar l’enllumenat del municipi.

De la seva banda, la regidora d’Esports i portaveu del grup Som Montbui-ERC Isabel Guerrero va mostrar-se satisfeta pel pressupost presentat i va assenyalar que “s’ha fet un gran esforç. El govern municipal ha fet els deures”. Guerrero va afegir que “no importa de qui sigui la iniciativa de les obres, l’important és la utilitat pública i l’ús social de les mateixes”. Respecte a l’àmbit esportiu, la regidora de Som Montbui-ERC va assenyalar que “el meu somni és poder fer un departament d’Esports municipal amb cara i ulls. Vull millorar el servei i la gestió esportiva. Cal facilitar l’accés a l’esport de tota la ciutadania, i en això treballarem”.

El cap de l’oposició, i portaveu del PSC, Teo Romero va explicar el vot negatiu del seu grup als pressupostos adduint que “són uns pressupostos irreals. Ens preocupa l’augment de la despesa corrent, l’externalització de la gestió de parcs i jardins, que es subvencioni amb fons públics al CE Les Moreres, que no es pressuposti la Residència de la Gent Gran ni el projecte de parc fluvial del riu Anoia i que no es puguin aconseguir les quantitats pressupostades en forma de subvencions”.

L’alcalde Jesús Miguel Juárez va tancar el torn d’intervencions recordant que “és un pressupost realista. Venim a construir, a posar ordre i a vetllar perquè l’Ajuntament de Montbui funcioni bé i pugui donar els millors serveis possibles als ciutadans. I per fer possible tot això, treballarem per aconseguir les subvencions que necessitem”.

1 COMENTARI

  1. No se si aquest comentari arribara alla a on tingui que arribar. Vinc cada diumenge al ball dels juvilats i deixo el cotxe darrera la sala del ball i ja unes escales que pujen fins dalt pro en tan mal estat i sensa cap llum que un dia i aura algun accident, esgraons trancats, esgraons sense rejoles i a baix al costat de la chimeneia esta el terra molt deteriodad , que pensi l’ajuntament que som persones grans que pujem per aquestes escalas.

FER UN COMENTARI

*