Inici Societat L’Ajuntament de Masquefa exigeix responsabilitats per l’incendi a l’abocador dels Hostalets de...

L’Ajuntament de Masquefa exigeix responsabilitats per l’incendi a l’abocador dels Hostalets de Pierola

COMPARTIR
Deixalles de l'abocador de Can Mata fumejant per l'incendi que s'ha declarat aquest dimecres 9 d'agost de 2017. ACN

L’Ajuntament de Masquefa ha fet pública la seva indignació a través d’un comunicat i ha exigit responsabilitats per l’incendi que s’ha originat aquest dimecres al matí a l’abocador de Can Mata, al municipi veí dels Hostalets de Pierola. El consistori considera que es tracta d’un “nou cas de deixadesa, irresponsabilitat, manca de rigor i passivitat” dels organismes gestors d’aquesta infraestructura. En aquest sentit, el batlle de la població, Xavier Boquete, lamenta que “ni l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ni Ferrovial –gestor de la planta- s’han posat en contacte amb el consistori per traslladar-nos la informació oficial al voltant de l’incendi a la planta de tractament de residus”. El consistori masquefí considera que aquesta població és una de les “principals perjudicades” per l’activitat abocador i anuncia que traslladarà als ens competents la demanda d’assumpció de responsabilitats.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, també ha volgut posar de manifest les “reticències” que li ha posat el gerent de la instal·lació quan ha intentat accedir a l’abocador per informar-se de primera mà de l’incident. Segons ha dit a través del comunicat, “han adduït motius de seguretat i de manca de temps” per negar-li l’entrada. Boquete ha titllat aquest fet de “greu” i considera que “posa en evidència la mala gestió que s’està duent a terme en aquest equipament”.

En aquest sentit, el batlle critica que “per una qüestió de seguretat pública i transparència és inadmissible i molt greu que cap dels organismes gestors de l’abocador hagin traslladat a l’Ajuntament cap tipus d’informació o consells per poder traslladar als veïns de Masquefa”. A més, lamenten que “no és el primer cop que es produeix un incident d’aquest tipus” i asseguren que la causa “és evident: la mala gestió dels residus a la instal·lació”.

D’altra banda, Boquete també ha criticat al batlle dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell, a qui ha acusat d'”intentar normalitzar un incident com aquest, que ja s’ha repetit en més d’una ocasió i és d’extrema gravetat”. Pel batlle, això significa que “l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola no compleix amb les seves obligacions amb els ciutadans i, en aquest cas, només està al servei de l’empresa propietària de Can Mata intentant justificar una evident mala gestió per part de Ferrovial”.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Masquefa reclama un interlocutor “vàlid “que doni les explicacions pertinents sobre el cas al conjunt de la població i avança que traslladarà als ens competents la demanda d’assumpció de responsabilitats.

Fa anys que el consistori de Masquefa està en peu de guerra contra l’abocador de Can Mata principalment per les males olors que arriben al municipi i també per l’impacte visual que suposa. Tot i que l’abocador pertany al terme municipal dels Hostalets de Pierola, es troba molt a prop de Masquefa.

FER UN COMENTARI

*