Inici Societat L’Ajuntament de Jorba digitalitza les actes dels seus plens des de 1870

L’Ajuntament de Jorba digitalitza les actes dels seus plens des de 1870

COMPARTIR

L’Ajuntament de Jorba ha sol·licitat participar en el Programa de digitalització de les actes dels plens que està portant a terme l’Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Aquest fet a permès la digitalització de totes les actes dels plens municipals que es conserven a l’Arxiu Municipal, les més antigues datades del 1870. L’empresa encarregada de portar a terme els treballs ha estat Artyplan, els tècnics de la qual han estat durant dos dies, escanejant totes les actes.

La digitalització permetrà la seva posterior consulta a través d’Internet i evitarà que es puguin malmetre els fràgils originals en paper. A partir d’aquí es podran fer recerques o consultes ràpides per tal de copsar quina era la situació política, econòmica o social, en un determinat període històric, de Jorba.

Les actes municipals són documents que indiquen la data i l’hora en la que ha començat el ple, els membres del consistori que hi han estat presents, els punts que s’han tractat, les aportacions que han fet els assistents, els acords que s’han pres amb els corresponents vots a favor i en contra, les possibles incidències que han tingut lloc i l’hora de finalització.

L’Ajuntament de Jorba està adherit des de fa temps al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu bàsic optimitzar els recursos del patrimoni documental, millorant la qualitat dels serveis i accions dels arxius municipals. Així es potencia l’accés i difusió dels fons documentals municipals, afavorint la recerca, l’apropament de les escoles i l’ús dels ciutadans.

L’Arxiu Municipal de Jorba també conserva altres fons documentals procedents de diferents institucions, entitats i fons personals, alhora que recull els documents que els ciutadans i les entitats hi vulguin dipositar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*