Inici Destacats L’Ajuntament d’Òdena lliura prop de 18.500 euros en ajuts directes als comerços...

L’Ajuntament d’Òdena lliura prop de 18.500 euros en ajuts directes als comerços locals

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena ha destinat 18.446,11 euros a una línia d’ajuts destinades al petit comerç, les empreses d’activitats no essencials i la restauració del municipi que s’han vist afectades per l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. Aquestes subvencions, que han comptat amb 14 beneficiaris, han considerat tant les despeses ocasionades pel tancament i la caiguda de l’activitat, com per donar impuls a la reobertura i tornada a la normalitat de l’activitat comercial. D’altra banda, els comerços odenencs també han pogut demanar la devolució d’un terç de la taxa de residus comercials corresponent al període de la caiguda de l’activitat.

La finalitat de les dues mesures ha estat corregir la distorsió que ha provocat el marc legal per fer front a l’impacte de la COVID-19. Així, l’Ajuntament ha volgut donar suport al teixit comercial local davant el deure d’haver hagut de tancar l’activitat econòmica durant l’estat d’alarma i fer front a la caiguda d’ingressos provocada pel confinament de la població.

El teixit comercial d’Òdena també ha rebut un total de 24.000 euros de l’aportació que la Generalitat de Catalunya ha destinat a la reactivació econòmica de la Conca d’Òdena i que ha gestionat la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. 16 establiments odenencs que van haver de tancar arran de l’estat d’alarma n’han estat beneficiaris. L’Ajuntament destaca el fet que els consistoris de la Conca d’Òdena han treballat de manera conjunta per agilitar els procediments i els terminis de la tramitació, per tal que se’n poguessin beneficiar el major nombre possible d’establiments el més aviat possible.

FER UN COMENTARI

*