Inici Societat L’Ajuntament d’Òdena denuncia els problemes generats per l’ocupació il·legal de quatre blocs...

L’Ajuntament d’Òdena denuncia els problemes generats per l’ocupació il·legal de quatre blocs del municipi

COMPARTIR
Un dels immobles ocupats, al carrer Manyoses del Pla d'Òdena.

L’ocupació il·legal de quatre bloc de pisos a Òdena està generant malestar entre els veïns. Concretament es tracta de quatre bloc de pisos situats als carrers de la Línia, Manyoses i l’Ametller, al Pla de la Masia. Segons ha denunciat l’alcaldessa, Maria Sayavera, malgrat que el consistori porta “cinc mesos” batallant, no ha trobat la manera de posar-hi ordre. Sayavera es queixa de la inacció dels cossos de seguretat i de la mateixa propietat. I és que en tots els casos són immobles de propietat bancària. Els immobles, diu la batlle, no compleixen amb les condicions adients de salubritat i seguretat.

Un dels immobles ocupats al carrer de la Línia d’Òdena.

Malgrat les reiterades queixes dels veïns pels problemes de convivència, l’Ajuntament reconeix que es veu “incapaç” de poder fer molt més. “Treballarem fins on ens permet la llei, però no és fàcil”, assegura Sayavera.

L’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, durant una roda de premsa aquest dilluns.

L’alcaldessa és partidària a estudiar cada cas “i mira de posar ordre” a través, d’ajuts o lloguers socials. No obstant això, reconeix que es troben desemparats. “Ni cossos de seguretat ni els bancs ens ajuden”, apunta. Els ocupes, diu la batlle, a banda de generar molèsties, han provocat una sensació “d’inseguretat” a la zona.

Al problema dels ocupes, l’Anoia està vivint en les darreres setmanes un auge de robatoris en domicilis, pel que Sayavera fa una crida a la necessitat de “millorar la seguretat”. L’alcaldessa recorda que a hores d’ara, la manca d’efectius fa que el municipi no compti amb cap patrulla dels Mossos de forma regular.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*