Inici Destacats L’ajuntament d’Òdena assegura que el creixement industrial a l’aeròdrom es faria allunyat...

L’ajuntament d’Òdena assegura que el creixement industrial a l’aeròdrom es faria allunyat de zones habitades

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Òdena assegura que treballa amb la resta de grups polítics del municipi, amb els veïns i amb la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament de la zona de l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena, una de les tres opcions per a la ubicació de nous polígons a la Conca que recull el projecte de Pla director urbanístic d’activitats econòmiques.

Després de la negativa d’Òdena a la zona de Can Morera i el rebuig de Vilanova del Camí a convertir Can Titó en polígon, l’entorn de l’aeròdrom es converteix en la única zona que genera un cert consens.

Des del govern d’Òdena matisen que el projecte “es troba en una fase molt preliminar d’estudi, i en la qual encara caldrà seguir treballant” i assenyalen tres principis bàsics d’aquest desenvolupament.

El primer és protegir el creixement residencial del nucli de Pla d’Òdena cap a l’autovia A-2. En aquesta línia, l’ajuntament assegura que la possible nova zona d’activitat econòmica, al voltant de la pista de l’aeròdrom, “quedaria allunyada de les zones d’habitatges del Pla d’Òdena”.

Des d’Òdena també es pretén prioritzar que el tipus d’indústries que es podrien instal·lar a la zona “siguin aquelles que aportin un alt valor afegit, generant llocs de treball de qualitat vinculats a un tipus d’activitat lligada a l’aeronàutica i noves tecnologies”.

Finalment, l’ajuntament d’Òdena remarca que “el desenvolupament de la zona es faria només si hi hagués una demanda real seguint la línia apuntada; s’aniria implementant per fases, no urbanitzant tota la zona de cop i amb un creixement sostenible, respectant l’entorn natural, protegint el Pla d’Oranies i els camins i les zones de passeig existents a Òdena”.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Pero quien es el CABEZON que quiere hacer, si o si otro poligono???
    Que se aprovechen los que ya hay y que se termine de una vez la ronda sur, enlazandola con la autovia.

FER UN COMENTARI

*