Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada xifra en 2.658 euros el cost del viatge al Vaticà

L’Ajuntament d’Igualada xifra en 2.658 euros el cost del viatge al Vaticà

COMPARTIR

El cost del viatge institucional per la delegació oficial de l’Ajuntament d’Igualada que va visitar el Vaticà la setmana passada ha estat de 2.658€, segons un comunicat municipal que afegeix que “la resta de persones que van ser al viatge van fer-se càrrec personalment de les despeses”.

Segons el mateix comunicat, la delegació oficial de la capital de l’Anoia va estar encapçalada per l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat del regidor de Turisme, Jordi Marcè, el regidor de Relacions Institucionals, Pere Camps, els dos mossens de la ciutat d’Igualada i el Cap de Comunicació de l’Ajuntament.

Amb la voluntat d’internacionalitzar i impulsar el projecte turístic i cultural de Cal Maco que difon l’atractiu d’Igualada i el conjunt de l’Anoia, una delegació de la ciutat va presentar, el passat 22 de setembre, la recreació del vestit de Sant Ignasi al Papa Francesc, que és, alhora, cap dels Jesuïtes, orde religiós que va fundar el mateix sant, i “per aquest motiu adquireix especial rellevància que el pontífex l’hagi conegut de primera mà”, segons el govern municipal.

La recreació del vestit que Sant Ignasi va comprar a Igualada, enguany fa 500 anys, ha estat possible gràcies a un minuciós estudi per part del Museu Tèxtil de Terrassa a partir de diversos textos de l’època i comportarà un dels principals atractius del nou l’Alberg i centre d’interpretació de Cal Maco.

En la trobada amb el que és cap dels Jesuïtes es va posar en valor la feina feta per recrear un element de tanta transcendència històrica, símbol de la conversió de Sant Ignasi, de cavaller a pelegrí. El Papa Francesc va mostrar-se encuriosit per la tècnica utilitzada per recrear la túnica i les espardenyes del sant i per saber l’origen de roba. Finalment, el pontífex va acabar beneint la túnica, interessant-se per la ciutat i enviant una cordial salutació a tots els igualadins i igualadines.

Finalment, l’Ajuntament remarca que “la trobada amb el pontífex ha tingut una repercussió i seguiment per part de diversos mitjans i agències de comunicació, que s’han fet ressò del suport del què és cap d’estat del Vaticà a aquesta iniciativa”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*