Inici Cultura L’Ajuntament d’Igualada veu l’elecció de Capital de la Cultura Catalana com un...

L’Ajuntament d’Igualada veu l’elecció de Capital de la Cultura Catalana com un «impuls» per construir l’auditori

COMPARTIR
Pla mitjà de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, valorant l'elecció de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana.

L’Ajuntament d’Igualada veu la designació de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana el 2022 com a una oportunitat per «definir les mancances» que té el municipi a nivell d’infraestructures. Segons l’alcalde, Marc Castells, a dos anys vista, creu que ha arribat el moment de construir l’auditori. «L’Ateneu Igualadí està sobresaturat i de vegades no compleix amb els requisits per esdeveniments massius», ha justificat. Pel que fa a com es finançarà l’obra, l’alcalde ha assegurat que és aviat. Castells també ha anunciat que el consistori s’ha posat ja mans a l’obra i que, el proper 18 de març, es farà una primera trobada amb les entitats per fer un primer esbós dels passos que seguiran. Igualada agafarà el relleu de Tortosa.

Segons ha manifestat Castells, la capitalitat ha de servir també «per fer una mirada al passat i reconèixer tota la gent que ha fet de la nostra cultura és ara i avui; per fer una mirada d’autoestima del present i veure que estem en un moment dolç de la cultura igualadina». En aquest sentit, ha afegit, que la cultura «ha de ser un dels pilars fonamentals de la cohesió de la nostra ciutat».

Trobada amb les entitats

Segons l’alcalde, la ciutat vol que tots els col·lectius se sentin representants amb la designació. Per aquesta raó s’han convocat a totes les entitats per al dia 18 de març per explicar-los la cronologia i els futurs passos que se seguiran «i coneguin en què consisteix aquesta capitalitat», ha dit, tot avançant que la intenció és projectar la cultura en general però amb la voluntat de reforçar alguns elements com són la música de cambra, el patrimoni arquitectònic, les arts escèniques i el patrimoni tradicional i popular.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*