Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada retira la bandera espanyola

L’Ajuntament d’Igualada retira la bandera espanyola

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha retirat al llarg de les darreres setmanes la bandera espanyola de l’exterior de la seva façana. No hi va ser durant anys, però l’Ajuntament la va col·locar al balcó juntament amb l’europea, la senyera i la de la ciutat al 2015, amb un rètol que deixava clar que figurava en compliment d’una sentència judicial. El passat 17 d’octubre, durant la manifestació per demanar l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez ja no hi eren les banderes però si el rètol, que dies després ja s’ha acabat retirant. Des de fa alguns dies, la única bandera que hi ha a l’edifici és una senyera a la part superior de la façana.

El d’Igualada és dels pocs ajuntaments que ha retirat la bandera a la comarca de l’Anoia perquè, de fet, en la majoria dels governats per ERC i PDeCAT ja no hi era. És el cas, per exemple, de Calaf, Piera o Masquefa. En altres ajuntaments com el de Jorba fa anys que la única bandera que hi ha a la façana és una estelada.

En el cas dels ajuntaments governats pel PSC, la bandera espanyola figura amb la resta d’ensenyes protocolàries, com la europea, la senyera i la del propi municipi.

Pel que fa el retrat de Carles Puigdemont, que el govern de l’Estat obliga a retirar dels ajuntaments després d’haver-lo cessat, els ajuntaments consultats no pensen retirar-lo. En casos com el d’Igualada ja no hi era -al juliol es van retirar els retrats de Juan Carlos I i d’Artur Mas- i en el de Jorba una obra sobre els Països Catalans és l’únic element que hi ha al saló de sessions.

FER UN COMENTARI

*