Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada rep 17.000 euros per impulsar projectes de vida saludable a...

L’Ajuntament d’Igualada rep 17.000 euros per impulsar projectes de vida saludable a la ciutat

COMPARTIR

La Red Española de Ciudades Saludables (RECS) ha concedit una subvenció per valor de 17.292€ a l’Ajuntament d’Igualada, que es destinaran als projectes “Caminant per Igualada” (7.623€) i “Joves Agents de Salut” (9.660€), ambdós impulsats pel Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada.

Caminant per Igualada

El projecte “Caminant per Igualada” neix l’any 2018 amb un triple objectiu: d’una banda, fomentar la pràctica regular d’activitat física entre les persones adultes i la gent gran del municipi. D’altra banda, crear un espai de socialització que reverteixi en la millora del benestar emocional dels participants i, finalment, formar i informar sobre qüestions de promoció de la salut i hàbits de vida saludables, que permetin empoderar les persones en la cura de la seva salut.

Cada any es creen dos grups que realitzen una caminada setmanal d’hora i mitja, d’octubre a juny, amb el guiatge d’una monitora del Consell Esportiu de l’Anoia (CEA). A banda de caminar, també s’ofereixen sessions periòdiques de formació en matèria de salut i hàbits saludables (alimentació, descans, higiene postural, salut emocional…). Normalment, aquesta formació la proporciona el personal tècnic del CEA, però en alguna ocasió i en funció del tema a tractar, la informació o taller el dirigeix un professional especialitzat en la matèria corresponent.

Joves Agents de Salut

Amb la represa del projecte Nits de Qualitat a Igualada es pretén desplegar un dels principals objectius del mateix: promoure la creació de grups d’iguals per la prevenció i la reducció de riscos en espais d’oci nocturn del territori. El programa és un projecte liderat per la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i desenvolupat a nivell municipal.

Així, la subvenció de RECS concedida per a la sol·licitud de “Joves Agents de Salut” va  en aquesta direcció: donar suport a la creació i capacitació d’un grup d’intervenció, en espais d’oci nocturn del territori, propi d’Igualada, format per joves (d’entre 18 i 30 anys) que vulguin actuar de forma voluntària a partir del treball entre iguals. Per tal de dur a terme el projecte, pròximament s’iniciarà una convocatòria per formar i conformar l’equip d’acció permanent per a la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*