Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada reivindica la seva inversió en els centres educatius

L’Ajuntament d’Igualada reivindica la seva inversió en els centres educatius

COMPARTIR

El govern d’Igualada ha reivindicat les darreres inversions en l’àmbit educatiu després que el grup municipal Poble Actiu els hagi acusat de reduir a la meitat la despesa en manteniment dels centres educatius públics.

Segons ha explicat el govern de Junts per Igualada, aquest any la ciutat ha invertit més de 160.000 euros en obra nova, on destaca la cuina de l’escola Gabriel Castellà, i també la millora de l’eficiència energètica lumínica de l’escola Ramon Castelltort, i les inversions en la creació d’aules sensorials a les 4 llars d’infants municipals.

El govern també ha fet balanç i reivindica haver iniciat la construcció d’un nou campus universitari al passeig, amb una inversió inicial de més de 6 milions d’euros, sumat al que ja va construir al Pla de la Massa. Durant aquests últims anys, a més, s’ha invertit més de mig milió d’euros per millorar l’eficiència energètica a l’Escola/Conservatori Municipal de Música, reformant-ne tot el sistema de clima i també d’il·luminació en dues fases; i s’ha rehabilitat l’espai de La Teneria per albergar en un futur l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Així, l’Ajuntament d’Igualada “segueix situant el coneixement com un dels pilars de la ciutat i apostant no només per inversions en equipaments educatius públics, sinó també en la cerca de recursos a altres administracions públiques”, com es va fer amb el projecte de l’Institut Badia i Margarit.

La regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, assegura que seguiran «picant a totes les portes», que «sempre s’han obert» i conclou dient que «sospito que durant aquest 2022 tindrem notícies sobre grans inversions a nivell educatiu a la nostra ciutat, com ja ho ha estat els 4 milions d’euros d’inversió d’altres administracions que es van aconseguir per a la universitat. És important que el govern de la ciutat tingui la capacitat d’atracció d’inversió pública pel coneixement i per l’atracció del talent a la nostra ciutat”.

FER UN COMENTARI

*