Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada reivindica la reducció de deute mentre demana un préstec de...

L’Ajuntament d’Igualada reivindica la reducció de deute mentre demana un préstec de 5 milions d’euros

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona i BBVA han signat un crèdit amb l’Ajuntament d’Igualada per valor de 5.085.517,93 €, dels quals 134.182,09 € estan subvencionats per l’ens provincial.

Aquesta operació del Programa de Crèdit Local de la Diputació, que permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs, ha estat feta pública per la Diputació la mateixa setmana que el govern de Marc Castells ha reivindicat l’esforç en la reducció de deute municipal.

Així, l’Ajuntament d’Igualada ha retornat en els últims deu anys un total de 22 milions d’euros de deute, passant dels 58.700.383,33€ que es devien l’any 2012 als 36.583.905.55 € actuals.

Marc Castells, Alcalde d’Igualada, ha volgut destacat el fet que “governar no només vol dir fer coses sinó també resoldre el desgavell econòmic i financer que vam heretar ara fa deu anys”. Castells ha recordat, a més, que a aquesta xifra “cal afegir-hi 6 milions més d’interessos generats per aquest deute que l’equip de govern va trobar-se i que també s’han hagut de retornar”.

Castells ha explicat que “ens vam trobar un ajuntament que tenia tots els indicadors econòmics en vermell i ara podem dir que els tenim tots en verd, ja que estem per sota de la ràtio del 75% d’endeutament, concretament al 63%”. Aquesta dada, ha recordat Castells, “és la que marca estar, o no, tutelats per la Generalitat i l’Estat”.

En la presentació d’aquestes dades l’alcalde d’Igualada ha volgut destacar el fet que “aquest govern hagi aconseguit aquest descens sense aturar la ciutat, fent inversions necessàries per Igualada com el Campus Salut, el nou Centre Cívic Nord, la propera promoció d’habitatges de PIMHA, les obres d’accessibilitat en passos de vianants i voreres o les millores en l’espai públic, per citar-ne algunes”.

Amb la reducció d’aquest deute i la situació actual, l’alcalde d’Igualada ha dit que “considerem la possibilitat” de cara al 2022 “treballar en la moderació fiscal de l’IBI”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*