Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada redueix el seu deute fins els 32,5 milions d’euros

L’Ajuntament d’Igualada redueix el seu deute fins els 32,5 milions d’euros

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha reduït el seu endeutament fins als 32,5 milions d’euros, després d’arribar a un pic d’endeutament històric de 57,2 milions d’euros l’any 2012.

Són dades oficials que ha fet públiques aquest mes el Ministeri d’Economia i Hisenda i que ha donat a conèixer en una compareixença l’alcalde d’Igualada Marc Castells, acompanyat de la tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’hisenda Carlota Carner.

Castells va destacar que Igualada està rebaixant el deute «més ràpid que mai», cosa que el porta a dir que les finances de l’Ajuntament «estan en les millors mans possibles». Sobre les seves polítiques, assegura que continuaran «en la línia de no estirar més el braç que la màniga i de fer les inversions que toquin».

L’alcalde d’Igualada també va remarcar el fet que s’ha aconseguit rebaixar aquest endeutament sense deixar de fer inversions com les de l’antic edifici de la Teneria, el nou pavelló de les Comes, el Centre cívic nord o l’Anella verda, i la millora d’equipaments i infraestructures de la ciutat com el Fort de Sant Magí o l’Antic Escorxador.

La dada del Ministeri fa referència al deute viu, la totalitat de deute pendent de pagar que té l’Ajuntament procedent de préstecs a llarg i curt termini amb entitats financeres i avals. Castells va recordar que aquesta xifra inclou el deute de l’Ajuntament d’Igualada; del Consorci Sociosanitari d’Igualada; de l’empresa municipal SIMA; i de l’empresa Terrenys Av. Catalunya d’Igualada, SA. Castells ha aclarit que estracta de l’empresa que havia d’impulsar el World Trade Center, «que no es farà, però que encara s’està pagant».

Per a l’alcalde d’Igualada l’endeutament és una xifra a la qual mitjans de comunicació i ciutadans no solen prestar gaire atenció, però afirma que és “important que la coneguin”. Per això recorda que l’han anat explicant durant els últims vuit anys.

«Crèiem important explicar als ciutadans la motxilla, la càrrega que teníem com a govern”; “l’any 2011 quan vàrem entrar a l’Ajuntament d’Igualada tots els indicadors economicofinancers estaven en vermell. Ara podem dir que tots aquests indicadors estan en verd» va afegir.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*