Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada preveu plantar 325 arbres nous a la ciutat aquest any

L’Ajuntament d’Igualada preveu plantar 325 arbres nous a la ciutat aquest any

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada desenvoluparà durant aquests mesos d’hivern les tasques previstes en el Pla d’Arbrat 2020, amb què es donarà continuïtat a les accions dutes a terme en el del 2019, gràcies a les quals es van plantar 498 arbres a la ciutat.

Seguint la planificació prevista, en el pla d’enguany es plantaran 325 arbres, que permetran reposar els que s’han mort i substituir els que s’han de retirar per raons de seguretat o bé per canviar-los per espècies més adequades a l’entorn urbà i que, per tant, ja no malmeten vials, voreres ni clavegueram i no provoquen afectacions a la ciutadania, com ara al·lèrgies i altres molèsties respiratòries.

Entre les espècies que es plantaran cal esmentar cirerers del Japó, pereres de flor, pruneres de flor, espinalbs, aurons blancs o arbres de Judes. Els nous arbres s’ubicaran en zones com el barri de les Flors, la ronda de Fàtima, la zona del Gasogen, el c/ Dr. Pujades, la plaça de Cal Font, l’entrada del Polígon Industrial venint d’Òdena (entrada 555 de l’autovia) o el circuit inclusiu.

Durant la presentació de les actuacions del Pla d’Arbrat d’aquest any l’alcalde, Marc Castells, ha destacat que “volem una ciutat amb molts arbres, però amb arbres adequats a la ciutat”. En aquest sentit, ha subratlla la varietat d’espècies que es planten i la seva distribució entre les diferents parts de la ciutat.

La renovació progressiva de l’arbrat viari interacciona amb la gestió dels espais verds de la ciutat, ja que, a banda d’aquesta introducció d’espècies més adequades a la planificació urbanística, també té en compte aspectes com el control la seguretat dels ciutadans, l’eliminació de l’ús d’herbicides químics, la millora de la gestió integrada de plagues, la dràstica reducció de l’ús d’insecticides i plaguicides, l’increment de la biodiversitat o renaturalització dels espais verds. “El pla d’arbrat pretén, en definitiva, millorar la ciutat per millorar qualitat de vida dels ciutadans”, ha afirmat Castells.

COMPARTIR

5 COMENTARIS

  1. Daniel. Esperem que sigui veritat ja que de moment només he observat arbres tallats el Poligon industrial, Parc de les Comes I, Avda. Barcelona i Ctra. Manresa.

FER UN COMENTARI

*