Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada preveu perdre 3 milions d’euros en ingressos aquest 2020

L’Ajuntament d’Igualada preveu perdre 3 milions d’euros en ingressos aquest 2020

COMPARTIR

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha explicat l’afectació econòmica que l’actual emergència sanitària ha provocat en l’activitat econòmica de l’Ajuntament, destacant que en aquesta etapa de represa de la normalitat, la política social és la prioritat absoluta. La responsable de l’àrea de Governació, Interior, Hisenda i Organismes Externs ha explicat que: “Després de molt patiment, totes les dades ens indiquen que la situació sanitària a Igualada i a la Conca d’Òdena està controlada. Des de l’Ajuntament estem treballant en tots els àmbits perquè la fase de represa de l’activitat es faci amb les màximes garanties”.
Carner ha indicat que “Hi ha dos punts que estan clars: l’Ajuntament d’Igualada, com la resta d’ajuntaments i d’administracions, patirà una important retallada d’ingressos. I, alhora, haurà d’afrontar un augment de la despesa també molt important. Per tant, haurem de quadrar el cercle: reducció d’ingressos i augment de la despesa”.

Carner ha indicat que la disminució d’ingressos d’aquest any estarà al voltant dels 3 milions d’euros. La regidora ha indicat que l’Ajuntament havia iniciat el 2020 amb les finances sanejades, però que a partir del mes de març, arran de la crisi de la Covid-19, es van començar a prendre mesures excepcionals i urgents, entre les quals ha esmentat: l’endarreriment de totes les taxes i tributs; la reducció a 30 dies del termini de pagament a proveïdors; la reducció de quotes i taxes, com la bonificació de terrasses en l’espai públic (31.400€), escombraries comercials per a restauradors i comerços (90.000€), quotes de les classes telemàtiques no prestades per l’OAMEAI (133.000€) o els tallers en espais cívics que s’han ofert gratuïtament (10.000€). Carner ha explicat que arran d’aquesta situació “aquest any farem més ús de les pòlisses de crèdit, perquè arriben menys ingressos i arriben més tard”.

La regidora ha indicat que cal afegir també les despeses extraordinàries i no pressupostades, arran dels serveis i accions de neteja, controls d’aforaments, desinfeccions de carrers o elements de protecció, que ara mateix ha situat en 60.000€.

Carner conclòs que “no hem de ser pessimistes, però sí que cal explicar a la ciutadania la realitat de com ha afectat i està afectant la COVID a les finances municipals, perquè això ens obliga a tots els electes a tenir un plus de determinació i un plus de responsabilitat a l’hora de prendre mesures i també de proposar-ne, perquè siguin mesures reals, viables i efectives”.

La regidora ha posat èmfasi a destacar que “la política social és la prioritat absoluta d’aquest govern. I entenem per política social totes aquelles mesures que permeten cobrir les necessitats de la població en general i dels col·lectius vulnerables en particular. I, també, totes aquelles mesures destinades a afavorir la represa de l’activitat econòmica, ja que són la millor manera de moderar els efectes de la crisi que ha generat la situació d’alerta sanitària”.

Carner també ha recordat que es van crear dues taules, una en l’àmbit social i l’altra en l’àmbit econòmic, per recollir i consensuar mesures entre tots els grups municipals d’aquest ajuntament. “Les taules estan funcionant i en sortiran iniciatives que s’aplicaran amb l’acord unànime de totes les forces polítiques. Paral·lelament, l’equip de govern ha anat gestionant l’activitat municipal i ciutadana”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*