Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada obre el període per sol·licitar ajuts per al pagament de...

L’Ajuntament d’Igualada obre el període per sol·licitar ajuts per al pagament de l’IBI

COMPARTIR

El 16 de setembre es va obrir el termini per a la sol·licitud d’ajuts per al pagament de l’IBI; les sol·licituds es poden tramitar fins al dia 31 d’octubre.

Les bases que regulen la concessió d’aquests ajuts indiquen que les persones sol·licitants han d’estar empadronats al domicili d’Igualada pel qual es demana. Han de ser majors de 65 anys o pensionistes per raó de jubilació, viudetat, invalidesa permanent en grau de total, absoluta i gran invalidesa, o beneficiaris d’una pensió no contributiva (PNC). També hi poden optar les persones d’entre 55 i 65 anys en situació d’atur de llarga durada superior a 540 dies immediatament anteriors a la data de la sol·licitud de l’ajut.

Les persones sol·licitants no poden ser titulars en propietats d’altres béns immobles ni tenir deutes pendents de pagament amb la hisenda municipal i han d’estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social. Si l’habitatge és d’un sol resident, els ingressos anuals no han de superar els 20.678,87€ . Si és de dos residents els ingressos anuals conjunts no han de superar 31.206,30€. I si té més de dos residents, no han de superar 36.094,03€.

Famílies monoparentals

També poden gaudir d’un ajut per al pagament de l’IBI les persones empadronades a Igualada que formin part de famílies monoparentals i compleixin els requisits indicats a les bases d’aquesta convocatòria. Queden exclosos d’aquests ajuts els habitatges amb un valor cadastral superior a 190.000 euros.

Per tenir dret a l’ajut, es comptabilitzarà la renda anual per càpita de cada membre de la unitat familiar, i segons quin sigui el resultat en relació amb l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) i segons el valor cadastral de l’habitatge del qual s’ha de fer front el pagament de l’IBI, s’aplicaran els percentatges següents a la quota d’aquest impost.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*