Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada introdueix millores en les subvencions a la creació d’activitat econòmica

L’Ajuntament d’Igualada introdueix millores en les subvencions a la creació d’activitat econòmica

COMPARTIR

El Ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat aquest dimarts, amb els vots a favor de tots els grups municipals, les bases especifiques reguladores de les subvencions per a la creació de noves empreses i foment de cooperativisme; per al foment de creació de llocs de treball estables, i per a la consolidació d’activitats econòmiques posades en marxa per treballadors autònoms.

En la seva presentació pública, el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, ha destacat que “aquestes bases pretenen ajudar a la creació de noves empreses, fomentar la seva competitivitat, el seu posicionament, creixement i productivitat. Volem també potenciar la força emprenedora i el manteniment de la activitat d’autoocupació”. I ha afegit que “també donarem suport el nou emprenedor a fer realitat la seva idea empresarial, a través de serveis que ja oferim i que complementem amb els ajuts a la inversió inicial que precisa per l’inici de l’activitat”.

Aquestes tres línies d’ajuda a l’activitat econòmica presenten alguns canvis en relació amb les establertes en anys anteriors. Així, en les bases per al foment a la creació de llocs de treball estables s’ha reconvertit l’escalat que exigia un increment de plantilla, ara farà referència a l’increment de treballadors indefinits. Per tant, caldrà mantenir la totalitat de la plantilla, però sense l’obligatorietat incrementar-la. També s’han incorporat uns escalats de puntuació en funció del gènere, l’edat i el domicili del treballador o treballadora i s’ha incorporat com a criteri per el increment de puntuació, la contractació de persones amb diversitat funcional.

Pel que fa a les bases per al foment a la creació de noves empreses, cal destacar com a novetats, destaquem que es regularà l’import de la subvenció conforme a la puntuació obtinguda amb uns mínims i màxims. També s’incorpora com a despesa subvencionable la inversió realitzada per obtenir una certificació en el marc dels objectius de desenvolupament sostenible. A més, se subvencionarà com a màxim el 50% la inversió efectuada, i s’elimina el requisit de tenir un mínim d’una contractació laboral per poder optar a les subvencions. D’aquesta manera, s’amplia l’oportunitat de rebre subvencions per part de més emprenedors.

I quant als ajuts als treballadors per compte propi, es recondueixen les subvencions cap a l’objectiu d’ajudar l’autònom a consolidar la seva activitat professional. Amb aquesta finalitat, se subvenciona una part de la quota en el tercer any d’activitat.

També s’incorpora en aquestes bases la possibilitat de revocar parcialment o totalment la subvenció concedida si és té coneixement que l’empresa no ha mantingut els requisits que han donat lloc a la subvenció i aquest possibilitat es manté fins a un any després del seu atorgament.

Jordi Marcé ha volgut posar en valor que aquests canvis “s’han gestat a través d’una taula de treball formada per experts i entitats socioeconòmiques de la nostra ciutat i per tècnics municipals. A tots ells, els vull expressar el meu agraïment”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*