Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada amplia el contracte de recollida d’escombraries amb FCC

L’Ajuntament d’Igualada amplia el contracte de recollida d’escombraries amb FCC

COMPARTIR

El darrer ple municipal d’Igualada va aprovar una ampliació del contracte de recollida d’escombraries i neteja viària, que desenvolupa l’empresa FCC en una societat mixta amb l’Ajuntament. Jordi Pont defensa que l’augment -valorat en uns 200.000 euros anuals- pretén “donar resposta a noves necessitats” i té com a objectius “alliberar recursos del servei ordinari i facilitar la recollida selectiva als ciutadans”, segons el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont.

Les mesures són la implementació de la recollida porta a porta de la fracció orgànica a 200 grans productors, incrementar la freqüència de recollida de paper i cartró, incrementar el nombre de contenidors per a la recollida d’envasos -que passarà de 130 a 165-, servei de brigada per a la neteja de les noves àrees d’estacionament gratuït i reforç del buidat de papereres en determinades zones de la ciutat. L’acord de ple contempla també l’eliminació del servei de retirada d’herbes, que es licitarà per separat.

Des de l’oposició, Josep Maria Palau (ERC) acusa el govern de no donar resposta a “l’opacitat i demostrada ineficiència” de la concessionària, mentre el socialista Jordi Riba veu urgent engegar mesures per treure Igualada de la cua del reciclatge del país. Des de la CUP, Eva Pedraza creu que el govern “prefereix abocar-hi més diners que  auditar-los com cal” i Dario Castañé (Decidim Igualada) troba que FCC fa “un inadmissible mal servei”. Joan Agramunt (PP) reclama que el servei sigui més eficient i que es pugui rebaixar la taxa d’escombraries als veïns de la ciutat.

Bona part de l’oposició ha reclamat al govern que camini cap al model de recollida de residus porta a porta. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, assegura que “ningú dels que hem consultat ens ha recomanat aplicar el sistema porta a porta”. En qualsevol cas, el regidor sosté que “assumim el concepte del porta a porta, però no del model”, i explica que “volem tendir a identificar el generador dels residus per incentivar o penalitzar”. En aquesta línia, l’Ajuntament d’Igualada ha encarregat un estudi per sensoritzar contenidors i fer una prova pilot.

FER UN COMENTARI

*