Inici Destacats L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb asseguren que el seu acord ha portat ‘gairebé...

L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb asseguren que el seu acord ha portat ‘gairebé un 40%’ més de visitants a la ciutat

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb han presentat avui el Llibre Blanc del Turisme Sostenible, un document que té com a objectiu ajudar altres destinacions a desenvolupar tot el seu potencial turístic de manera sostenible, aprofitant els avantatges de la tecnologia. Aquest treball, que també facilita una anàlisi per comprendre les particularitats i possibilitats d’un territori en l’àmbit turístic, ha estat fruit de l’experiència i el coneixement obtinguts a través de la col·laboració público privada a tota la comarca i, segons l’Ajuntament i la plataforma d’allotjaments turístics, “posa a Igualada a l’avantguarda de la experimentació en nous models de turisme”.

Durant la presentació, la tinent d’alcalde d’Igualada, Patricia Illa, ha destacat que “una de les claus de l’èxit d’aquesta iniciativa és que l’objectiu no era fer créixer ràpidament el nombre de visitants a la ciutat i a la comarca, sinó treballar en el disseny d’una destinació turística sostenible que s’adeqüi a la singularitat del nostre territori. I això no s’hauria pogut fer sense la participació, la implicació i la complicitat de les administracions, la societat civil, els agents econòmics i culturals i els emprenedors d’Igualada i de l’Anoia”. I ha conclòs que “el turisme no ha de ser un objectiu, sinó un mitjà per al nostre desenvolupament”.

El llibre blanc ofereix recomanacions al respecte de com analitzar les capacitats i accessibilitat de la destinació, trobar el turista objectiu o crear una estratègia de comunicació que permeti promoure una imatge representativa de la destinació.

“Gairebé un 50%” més de turistes a l’Anoia

Segons l’Ajuntament d’Igualada i Airbnb, la seva col·laboració ha comportat un increment en el nombre de visitants a la ciutat i la comarca a través d’Airbnb.

Tot i que només s’han facilitat percentatges i no xifres, al llarg de 2019 el nombre de persones que van arribar a l’Anoia fent una reserva a través d’Airbnb va créixer “gairebé el 50%” respecte l’any 2018. Segons la plataforma, l’increment va ser especialment entre viatgers provinents de Catalunya, amb un 71% d’increment.

A Igualada ciutat, l’increment és de “gairebé el 40%”, un 72% si només es contemplen els viatgers amb domicili a Catalunya.

Segons Airbnb, Igualada concentra el 60% de les arribades de viatgers a través de la seva plataforma, seguida de Piera, que concentra un 20%. La resta es reparteix per la resta de l’Anoia, encapçalada per La Llacuna. Un total de 16 municipis anoiencs van rebre viatgers a través d’Airbnb.

En l’únic cas en el que Ajuntament i Airbnb han facilitat xifres absolutes és en el nombre d’igualadins que van fer servir Airbnb per viatjar l’any passat, un total de 7.600 persones.

FER UN COMENTARI

*