Inici Societat L’Ajuntament de Castellolí formarà les persones grans en l’ús del mòbil i...

L’Ajuntament de Castellolí formarà les persones grans en l’ús del mòbil i en comprarà als qui no en tinguin

COMPARTIR

L’Ajuntament de Castellolí ha impulsat el projecte “Un mòbil a cada casa”, adreçat a les persones majors de 65 anys per tal que cap veí quedi incomunicat. Aquells veïns que ja tinguin a casa un smartphone o una tauleta però que tenen dubtes o dificultats a l’hora d’usar-los, l’Ajuntament els destinarà una persona que cada setmana es desplaçarà al seu domicili amb les mesures de protecció corresponents i durant una hora els ajudarà a baixar i utilitzar aplicacions com el whatsapp o les xarxes socials, i a fer operacions com les videotrucades, tan necessàries en temps de confinament.

En el cas d’aquelles persones que no tinguin cap aparell amb connexió a internet a casa, l’Ajuntament els en facilitarà un i els oferirà les mateixes sessions de formació. El cost de l’aparell l’assumirà l’Ajuntament o el propi usuari, en funció del seu poder adquisitiu.

El projecte es posa en marxa aquesta setmana amb una enquesta als veïns i veïnes que es repartirà juntament amb les 110 mascaretes per persones majors de 65 anys que facilita la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena. A l’enquesta se’ls pregunta si els agradaria tenir un telèfon mòbil i saber-lo utilitzar per estar en contacte amb les persones estimades i si veurien bé que un cop per setmana una persona jove del municipi els visités per ensenyar-los com funciona.

Per l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, “l’objectiu és que tots els veïns, independentment de l’edat que tinguin, puguin estar permanentment connectats amb les persones del seu entorn, amics i familiars, que ningú no es trobi sol o aïllat i que tothom tingui accés a les noves tecnologies, bàsiques en temps de confinament”. Tot i que la fase més estricta de confinament ja ha passat, Serra afegeix que “cal estar preparats per si es torna a produir una situació similar”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. L’ajuntament de Castellolí també podria estendre la Fibra Òptica als barris del municipi que han quedat sense, encara que al principi es va anunciar que tot el municipi quedaria connectat.
    El teletreball sense connexions de autentica Banda Ampla es fa impossible i en un futur molt pròxim pot provocar que calgui anar a viure al nucli o marxar del municipi, amb lels conseqüents problemes d’abandonament del medi rural.

FER UN COMENTARI

*