Inici Societat L’Ajuntament de Castellolí destina 50.000 euros a pal·liar els efectes socials i...

L’Ajuntament de Castellolí destina 50.000 euros a pal·liar els efectes socials i econòmics de la Covid-19

COMPARTIR

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castellolí ha decidit modificar el pressupost municipal per destinar més de 50.000 euros extres a ajudar els veïns que pateixen més fortament la crisi derivada del coronavirus Covid-19.

D’una banda, ha aprovat incrementar fins a 5.000 euros la partida per a ajudes socials a les famílies en situació de vulnerabilitat i per a l’abastiment del Banc d’Aliments, i obrir una línia d’ajuts de 10.000€ per destinar a persones incloses en expedients de regulació d’ocupació (ERTOs i EROs) que encara no hagin cobrat. Pel que fa a l’educació, l’Ajuntament atorgarà beques escolars per valor de 3.000€ als estudiants universitaris que ho necessitin, més una partida específica de 1.000€ per a ajudes pel transport escolar. Les persones grans podran accedir al programa “Un mòbil a cada casa” que té com a objectiu garantir que tots els majors de 65 anys disposen d’un smartphone o tauleta per poder-se comunicar amb família i amics. Per aquest programa l’Ajuntament disposa d’una partida de 3.000€ que s’invertiran en la compra de mòbils per a les persones que no en tinguin i en sessions de formació a domicili per tots els avis que ho desitgin.

La modificació pressupostària també obre una línia de contractació de 10.000€ a autònoms locals que ofereixin serveis com manteniment de vies, infraestructures municipals, jardins, serveix informàtics o arts gràfiques per sostenir el teixit professional del municipi, a més d’una partida de 10.000 euros per ajudes als empresaris del sector de la Restauració que hagin d’invertir en l’adequació dels espais per complir les noves normatives d’higiene i seguretat. Els comerços locals que s’han vist obligats a tancar per la declaració de l’estat d’alarma tindran una bonificació d’una part de la taxa de residus. Finalment, les entitats del municipi també podran accedir a ajudes per valor de 8.000 euros.

Totes aquelles persones empadronades a Castellolí que vulguin accedir a alguna d’aquestes ajudes poden fer-ho abans del dia 15 de juny contactant amb l’Ajuntament a través del web castelloli.cat, el correu castelloli@diba.cat o bé el telèfon 93808400.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*