Inici Societat L’Ajuntament de Capellades aprova un pressupost de 5,7 milions d’euros per aquest...

L’Ajuntament de Capellades aprova un pressupost de 5,7 milions d’euros per aquest 2022

COMPARTIR

L’Ajuntament de Capellades ha aprovat abans d’acabar l’any el pressupost municipal per al proper exercici. El pressupost engloba la part de l’Ajuntament -5 milions 373 mil euros-, i la dels seus organismes autònoms: la Llar d’Infants Vailets -425.817 euros- i el Museu Molí Paperer de Capellades -316.800 euros-.

El Ple es va fer novament de manera telemàtica, podent-se seguir des del canal YouTube de l’Ajuntament de Capellades.

Es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern –ERC i VdC-CUP-, l’abstenció de JxC i el PSC i el vot contrari de Ciutadans.

Va presentar el pressupost el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, qui va destacar com els grups de l’oposició havien pogut fer les seves propostes, algunes incloses i altres no.

Per la seva part, l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, va destacar com el pressupost responia a 3 objectius: Atendre les persones i les seves necessitats (benestar social), realitzar una despesa pública per a les persones (en educació, festes, cultura, joventut o esports) i en el manteniment de les infraestructures.

En aquest sentit Vives va repassar alguns dels projectes previstos per als propers 12 mesos, amb la remodelació de diversos carrers del centre de la vila, el nou espai per als joves, els parc i zones per als infants o l’obertura del Parc Prehistòric de Capellades.

També es va explicar com en aquest any es continuaria apostant per les polítiques de millora i estalvi energètic –per exemple continuant amb la instal·lació de llums led o col·locant a diferents instal·lacions municipals energies fotovoltaiques- i millorant la gestió i distribució de l’aigua publica. Tal com va resumir Salvador Vives, “aquests pressupostos són realistes en base el coneixement cada cop més real dels tancaments pressupostaris. Donem continuïtat a la línia començada per l’equip de govern en la prudència, esdevenint un pressupost per al 2022 realista i ajustat.  Resumint, el pressupost del 2022 és molt rigorós en l’execució de la despesa i en l’optimització dels ingressos que ens ha permès consolidar una situació econòmica positiva”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*