Inici Destacats L’Ajuntament de Capellades aprova un pressupost de 5,4 milions d’euros pel 2019

L’Ajuntament de Capellades aprova un pressupost de 5,4 milions d’euros pel 2019

COMPARTIR

El passat 27 de febrer es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades. El punt més destacat de l’ordre del dia ha estat l’aprovació del pressupost per aquest exercici 2019.

Un dels punts ha estat la contractació per procediment obert dels serveis de neteja dels edificis municipals i dels centres públics d’ensenyament. Tal com va detallar l’alcalde, Aleix Auber, “ja fa temps que teníem la voluntat de licitar-ho, però també ens ha influït que ha canviat la llei de contractes. Ara, farem el concurs per lots, 3, i el que sortirà ara és el d’edificis municipals i centres d’ensenyament, que està valorat en 94.380 euros. És per dos anys, prorrogables”.

L’encarregat de presentar el pressupost total de la corporació, que per el 2019 es de -5.416.411 euros, va ser el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, qui va destacar: “aquest és un pressupost continuista respecte les darreres edicions. Hem deixat molt clar quines són les nostres prioritats i les continuem atenent: atenció a les persones, suport a les entitats, cultura, educació , manteniment dels equipaments i serveis”.

Respecte l’any 2018 s’ha incrementat el pressupost en un 3%. El ple també va aprovar els pressupostos dels seus organismes autònoms, com l’Escola Bressol -319.158€- o el Museu Molí Paperer -315.377€-. Tanmateix com inversió més important exposa els 514.000€ que es destinaran a la primera fase de la rehabilitació de la casa de la vila i 30.000€, com l’any passat, per dedicar-los a la millora d’instal·lacions al teatre de La Lliga.

L’oposició, PdeCAT i PSC, van coincidir en el seu vot d’abstenció argumentant què “no hi hem pogut participar gaire. Valorem en positiu que s’hagi anat millorant la presentació del pressupost, que ara és més intel·ligible, però no és el que nostre”.

Abans d’acabar la sessió també es va aprovar una nova ordenança fiscal per regular les vendes d’entrades o de marxandatge d’espectacles.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*