Inici Destacats L’Ajuntament de Calaf reprova el Rei Felip VI i aposta per abolir...

L’Ajuntament de Calaf reprova el Rei Felip VI i aposta per abolir la monarquia

COMPARTIR

El ple municipal de l’Ajuntament de Calaf ha rebutjat i condemnat aquest dilluns el posicionament del rei Felip VI “i la seva intervenció en el conflicte català”, així com la “justificació de la violència” durant el seu discurs del 3-O després de les càrregues policials de l’1-O. El punt ha tirat endavant per unanimitat de tots els grups del consistori: Junts per Calaf-ERC, PDeCAT i Grup d’Independents per Calaf.

La moció presentada donava suport a la que es va aprovar al Parlament de Catalunya el passat 11 d’octubre i, en el mateix sentit, pretén refermar el compromís amb els valors republicans i “apostar per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia”.

El text aprovat a Calaf també emplaça les institucions de l’Estat “a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política”. I en aquest sentit també s’ha aprovat “reprovar els actes repressius contra la ciutadania i condemnar les amenaces amb l’aplicació del 155, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals”. La proposta també ha emplaçat els partits i les institucions catalanes “al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat”.

FER UN COMENTARI

*