Inici Societat L’Ajuntament de Calaf reprèn la Llei de Barris amb la reforma del...

L’Ajuntament de Calaf reprèn la Llei de Barris amb la reforma del carrer de Xuriguera

COMPARTIR

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Calaf, celebrada el passat dilluns, ha aprovat el projecte de reurbanització del carrer de Xuriguera que s’executarà en el marc de la Llei de Barris. És la primera actuació que es farà al Barri Antic de Calaf després de reprendre i dimensionar els projectes vinculats a la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya. La renovació es farà en un carrer que connecta amb l’entrada del poble per un portal medieval fins a la plaça Gran i l’antic Hospital, on actualment s’hi ubica el Centre de Recursos per a l’Ocupació.

El projecte preveu la substitució de part del clavegueram i de la xarxa d’aigua potable així com la instal·lació d’un nou enllumenat. També es renovaran els serveis, com la telefonia i la xarxa de baixa tensió, i se soterraran els cables dels serveis que travessen el carrer d’una banda a l’altra. A més, es farà una canalització soterrada per a una futura xarxa de fibra òptica.

Un dels canvis més destacats serà l’eliminació de les voreres i la substitució de les llambordes per lloses de pedra. I és que l’actual paviment està mal conservat i suposa un perill per als vianants i vehicles que hi circulen.

En total, un pressupost de 300.000 euros (IVA inclòs) que inclou la redacció del projecte tècnic, la seva direcció tècnica, l’execució de les obres i la renovació de la xarxa elèctrica de baixa tensió. Es preveu que les obres puguin començar, com a molt tard, a principis del proper estiu. Segons el projecte, les obres tenen una durada prevista d’entre dos i tres mesos.

A partir d’ara, el projecte haurà de superar el tràmit d’informació pública d’una durada de 30 dies hàbils. Serà publicat al Butlletí Oficial de la Província i durant aquest temps tothom qui vulgui podrà presentar al·legacions. Superat aquest tràmit, s’iniciarà la licitació de l’obra.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*