Inici Política L’Ajuntament de Calaf penja una pancarta blanca com a protesta als requeriments...

L’Ajuntament de Calaf penja una pancarta blanca com a protesta als requeriments de la Junta Electoral

COMPARTIR

La Junta Electoral de Zona d’Igualada ha fet arribar un requeriment a l’Ajuntament de Calaf per retirar de la façana del consistori el llaç groc i la pancarta “Republiquem”.

La denúncia havia estat presentada per l’Asociación Aixeca’t Levántate, al·legant que aquests símbols són partidistes i no garanteixen la neutralitat política durant els processos electorals.

La JEZ d’Igualada els ha donat la raó, ja que considera que el llaç groc “s’utilitza per recordar a dirigents o candidats que pertanyen a formacions polítiques que es troben en situació de presó preventiva” i que per tant, “són signes que poden ser legítimament utilitzats per aquestes formacions polítiques en la seva propaganda electoral, però no pels poders públics ja que aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política”.

En aquest sentit, es requeria a l’Alcalde que retirés abans del dia 13 d’abril aquests elements o s’imposaria una multa de 600,00 euros.

«Retirem el llaç groc i la pancarta per imperatiu legal, ja que per molt que ens facin treure els símbols, la realitat que denunciem i el que pensem no desapareix», ha declarat Jordi Badia, alcalde de Calaf. En aquest sentit, «aquestes resolucions manifesten i recorden la necessitat que tenim d’una llei electoral pròpia ben aviat que no depengui de la mirada de l’Estat», ha afegit.

L’Ajuntament de Calaf ha retirat els dos elements i ha col·locat una pancarta blanca com a senyal de la manca de llibertat d’opinió i expressió.

FER UN COMENTARI

*