Inici Societat L’Ajuntament de Calaf destinarà 60.000 euros als segons pressupostos participatius

L’Ajuntament de Calaf destinarà 60.000 euros als segons pressupostos participatius

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf promou, per segon any consecutiu, els pressupostos participatius per tal que els ciutadans, a nivell individual o a través d’una entitat o col·lectiu, puguin proposar projectes d’inversió a fer al municipi. La voluntat és destinar un import de 60.000 euros a la partida destinada als pressupostos participatius, que estarà condicionada a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament del 2018. Si és fes efectiu suposaria un increment del 20% respecte als primers convocats fa un any. Cada una de les propostes no podrà superar els 12.000 euros de pressupost i haurà de ser d’interès general.

Qualsevol persona empadronada a Calaf, entitat, associació o grup estable del municipi, registrat al directori d’entitats de l’Ajuntament, pot proposar projectes. Un dels requisits fonamentals que haurà de complir enguany és que aquest sigui d’interès general per a la vila i els ciutadans de Calaf.

A partir d’ara i fins al 30 de setembre es poden presentar les propostes, omplint el formulari que es pot trobar a l’edifici consistorial o a l’Oficina d’Informació Turística. També es pot fer a través d’un formulari on-line que es pot trobar al web www.calaf.cat. Posteriorment, a principis de l’any 2018, seran els propis vilatans qui escolliran els projectes que finalment es duran a terme.

En aquest formulari cal descriure el detall de la proposta i aportar un pressupost el màxim de detallat possible, amb l’IVA inclòs. Per això, si és necessari, les persones interessades poden sol·licitar l’ajuda i assessorament dels tècnics municipals abans de presentar una proposta.

Admissió i elecció final dels projectes

Un cop rebudes totes les propostes, els tècnics de l’Ajuntament de Calaf seran els encarregats d’aprovar-les o bé descartar-les ja sigui perquè no s’adeqüen a la legalitat vigent, perquè no són d’interès general o bé perquè superen els 12.000 euros de pressupost.

El ciutadans del municipi faran la tria final dels projectes que s’acabaran executant a través d’un procés de participació. Les propostes validades pels tècnics es publicaran al butlletí municipal del mes de desembre. Allí hi haurà una butlleta per tal de participar en les votacions que es duran a terme durant el mes de gener de 2018. També es podran fer on-line a través d’un portal que habilitarà l’Ajuntament de Calaf.

Mitjançant aquesta butlleta de votació, es podran repartir cinc punts entre els projectes elegits per a cada ciutadà. Podran votar tots els calafins que el dia que vagin a votar hagin complert els 16 anys i que en el moment de votar estiguin empadronats a Calaf. Informàticament es controlarà que cada persona només pugui votar una vegada.

L’execució dels projectes del 2017 segueixen endavant

Set són els projectes que van sortir elegits en els primers pressupostos participatius per executar durant aquest 2017. Dos ja s’han completat: l’adquisició d’un nou equip de so i llum i l’actuació al bosc del Rentador habilitant un espai amb taules i bancs i la instal·lació de tanques a la vora del rierol.

Per altra banda, s’han començat a executar les obres de millores al barri de La Pineda que preveu la instal·lació de tres nous passos de vianants on s’adapta la vorera per fer-la accessible, noves senyalitzacions viàries i la millora de l’interior de la plaça de Catalunya. La previsió és que per la Festa Major del barri totes les actuacions hagin finalitzat.

Properament, finalitzarà la rehabilitació de la façana del Casino de Calaf, on només resta la part de pintura. I quedaran pendents el ‘Projecte pati’ de l’Escola Alta Segarra, que es començarà coincidint amb l’inici de les vacances escolars, i la millora de l’enllumenat de la pista de bàsquet del Pavelló poliesportiu municipal, que també començarà properament, una vegada finalitzada la temporada esportiva.

De cara a la tardor, és previst que pugui executar-se part del projecte de millora dels parcs infantils.

FER UN COMENTARI

*