Inici Destacats L’Ajuntament de Calaf aprova un pressupost de gairebé 5 milions d’euros per...

L’Ajuntament de Calaf aprova un pressupost de gairebé 5 milions d’euros per al 2020

COMPARTIR

El Ple ordinari del mes de novembre portava a l’ordre del dia la proposta de Pressupost Municipal per al 2020 per un valor de 4.960.649,40 euros a l’estat d’ingressos i de 4.957.742,78 euros a l’estat de despeses, presentant un superàvit inicial de 2.906,62 euros. En comparació amb el 2019, representa una variació del -3,36% en les despeses i -3,31% en els ingressos.

Montse Mases, regidora de l’àrea econòmica, va explicar que l’elaboració del Pressupost complia amb els principis d’anivellament pressupostari intern generant un flux de caixa positiu, estabilitat i equilibri pressupostari.

Joan Caballol, de JxC-Calaf, va qüestionar la nova proposta de Pressupost per al 2020. Primerament, va criticar la partida de personal, ja que frega el 40% i la trobava “sobredimensionada en algunes àrees” per un municipi com Calaf, i a més, hi trobava en falta incloure els plans d’ocupació subvencionats per tenir una visió global del capítol 1. D’altra banda, també va manifestar desacord amb l’increment del 45% d’impostos indirectes, del 3% de taxes i de 30.000 euros de la partida de festes, entre d’altres. Finalment, va posar en dubte el perquè s’augmentaven les partides de subvencions a algunes entitats i d’altres no.

Per la seva banda, Salvador Prat del GiC-VV, també va iniciar la seva intervenció qüestionant la partida de personal i va voler insistir en el tema de l’aigua, ja que no entenien que suposava la partida d’inversió de 120.000 euros d’Enfesta quan agafar l’aigua de la Llosa del cavall seria molt més econòmic. Finalment, també va lamentar que el tema de promoció econòmica, ocupació, formació i gent gran – llar d’avis – estava bastant oblidat als nous pressupostos i que tots aquests conceptes el feien “poc d’esquerres”.

Montse Mases, va respondre els dubtes plantejats sobre la despesa de personal insistint en què l’estructura vinculada directament a l’Ajuntament suposa realment un 26%, ja que la resta fa referència a serveis com la Llar d’Infants municipal, l’Escola de Música i el Centre de Recursos… que no són propis d’altres municipis de la dimensió de Calaf. Pel que fa a JxC va lamentar que a la reunió informativa del 6 de novembre no s’hi presentés el seu representant per plantejar dubtes, fer propostes, parlar i negociar, ja que l’equip de govern sempre està obert a fer-ho. En aquest sentit, va lamentar que s’esperés al Ple per “fer teatre” i el va convidar a fer-ho al llarg de l’any als espais on toca. Finalment, sobre la inversió a Enfesta per l’aigua, va explicar que des de juliol, que és quan va començar a baixar l’aigua, s’està a l’espera que l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) doni permís a Calaf per connectar a la Llosa del cavall. Tot i això, a la darrera conversa mantinguda amb l’empresa pública que ho gestiona, ATLL (Aigües Ter-Llobregat), es va informar a l’Ajuntament que fins al 2021 no es podrà fer la connexió. Per tant, des del consistori han de vetllar per la “qualitat sobre l’aigua” i per això han de mantenir les inversions de millora actuals a Enfesta.

Finalment el Pressupost va quedar aprovat de forma provisional per 7 vots a favor per part de Junts per Calaf i 2 en contra per part de l’oposició.

Els altres punts que es van aprovar al Ple van ser l’acord per al subministrament d’energia elèctrica amb Endesa a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local -8 vots a favor i 1 abstenció-, la declaració de Bé Cultural d’Interès Local de l’edifici del Casino de Calaf -tots a favor- i una moció per adherir-se a l’Associació de Municipis Afectats per la línia ferroviària R-12 (Lleida-Manresa) – tots a favor -.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*