Inici Destacats L’Ajuntament de Cabrera d’Anoia aprova una moció per reprovar l’anterior govern del...

L’Ajuntament de Cabrera d’Anoia aprova una moció per reprovar l’anterior govern del PSC i Veïns per Cabrera

COMPARTIR

El passat 2 de Març es va celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia amb un únic punt del dia, una moció de reprovació al Govern del PSC – Veïns per Cabrera del mandat 2015 – 2019.

La moció detalla les gestions i accions presses per l’anterior govern, encapçalat per l’exalcalde Salustiano Monteagudo Hidalgo, i què han portat a l’ajuntament “a una situació de precarietat económica”, segons exposa l’actual govern d’ERC. Just a l’inici del Ple extraordinari, sense haver llegit ni tal sols la moció, els regidors del PSC -ara a l’oposició- han abondonat el Ple, “demostrant la seva irresponsabilitat i falta de respecte pels veïns i veïnes del Cabrera d’Anoia”, segons un comunicat del govern d’ERC, que lamenta que “han sigut incapaços d’aprofitar l’oportunitat d’explicar les raons de la seva mala gestió”.

Els punts que, per als republicans, es mereixen la reprovació són els següents:
1.- Cancel·lació del contracte ESE de Fulton que comporta una indemnització a l’empresa de 270.222,22€ que l’anterior govern acorda que FULTON financiï a l’ajuntament durant 5 anys amb un interés del 6%.
2.- 279.293,36 euros, corresponents a pagaments de factures efectuats sense partida pressupostaria i pendents d’aplicació a 31/12/2018
3.- Subvenció directa de 128.582,39 €, “Reparació de la carretera i construcció d’un mur d’escullera al seu pas per Can Gallego”, cobrada al Gener del 2019 què es va fer servir per pagar part de l’excés de factures sense partida pressupostaria del 2018 (279.293,36 euros).
4.- Subvenció de 50.000 € atorgada per la Diputació de Barcelona per inversions en instal·lacions esportives, que no es pot fer efectiva, perquè el projecte presentat pel govern anterior és inassolible per la capacitat econòmica de l’Ajuntament.
5.- Impagament de 14.858,69 € del curs 2018 – 2019 Escola Bressol.
6.- Impagament de més de 10.722 € del Foment de l’Ocupació dels exercicis 2016, 2017 i 2018 al Consell Comarcal.
7.- Bestreta per import de 16.912,36 € per pagar la despesa del Projecte d’obres de “Millora dels accessos al Castell de Cabrera” al pagament de factures ordinàries sense partida pressupostaria (punt 3).

El govern actual assegura que “de totes aquestes males pràctiques, ens hem assabentat de manera extra-oficial, ja que no hi havia informes ni a favor ni en contra de la Secretaria – Intervenció, a excepció de FULTON, que ens haguessin pogut posar sobre avís d’aquestes nefastes actuacions que han deixat l’economia del nostre municipi en una situación molt precaria que afecta directament a futures inversions i millores de serveis pels ciutadans i ciutadanes, restant qualitat de vida i benestar al municipi”.

El govern d’ERC reivindica la seva gestió a Cabrera d’Anoia i conclou que “no es pot permetre ni es mereix haver tingut un grup de govern, format pel PSC i Veïns per Cabrera que realitzes una mala gestió dels recursos públics i econòmics del nostre municipi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*