Inici Societat L’Agrupació Sigarra i Carles Ma. Balsells recullen els Premis al Compromís Cultural

L’Agrupació Sigarra i Carles Ma. Balsells recullen els Premis al Compromís Cultural

COMPARTIR
Foto: Manel Marimon i Gomis

El passat divendres 16 de setembre Òmnium Anoia va celebrar la cerimònia d’entrega dels divuitens Premis al Compromís Cultural, que cada any s’atorguen a aquelles persones i col·lectius que s’hagin significat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. Enguany l’entitat va premiar l’activista cultural Carles Ma. Balsells i Valls, i l’Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra dels Prats de Rei, que van recollir els premis en una emotiva cerimònia a l’Ateneu igualadí, presentada per l’actriu Sílvia Bel i amb l’acompanyament musical del Quartet Slam.

Una nombrosa representació de l’Agrupació Sigarra va pujar a l’escenari a agrair el premi col·lectiu per aquesta entitat constituïda el 1974 als Prats de Rei que no ha parat d’organitzar activitats per fomentar i mantenir les tradicions i oferir al mateix temps espais de lleure i cultura, com ara el Pessebre Vivent, el Sopar Romà o la Cavalcada de Reis. El president de l’entitat Joan Guixé va agrair la tasca de voluntariat dels membres de l’entitat i un dels seus fundadors, Jordi Segura, va remarcar la importància del relleu generacional al capdavant de les entitats.

L’igualadí Carles Ma. Balsells i Valls va recollir el premi Compromís en la categoria individual per la seva trajectòria al servei de l’associacionisme cultural de la ciutat. Va adreçar unes sentides i emotives paraules d’agraïment als seus mestres de l’escola Mowgli i als companys de les diverses entitats on col·labora. En nom de la família, el pare Carles Ma. Balsells també va agrair el reconeixement i va destacar que Igualada és una ciutat que ha sabut estimar la diferència i acompanyar el seu fill de comprensió i afecte durant els seus cinquanta-dos anys. També va fer una menció especial per Sebastià Castelltort, fotògraf que ha acompanyat el Carles en totes les funcions teatrals per poder tenir les fotos amb els artistes. Entre el públic, hi havia nombrosos amics del Carles, antics mestres de l’escola Mowgli, i companys seus de les diferents entitats per on ha passat: Rialles, La Xarxa, l’Esbart igualadí, etc.

Van tancar l’acte Natàlia Touzón, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, i Pere Joan Vinós, president d’Òmnium Anoia. Després de l’acte es va celebrar la Festa Estellés, un sopar de productes de proximitat assessorat pel Col·lectiu Eixarcolant amb lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés i actuacions musicals del Quartet Slam que van acompanyar la desena de rapsodes que hi van participar en un ambient festiu i popular. L’assistència va ser de 60 persones, el màxim de l’aforament previst.

Òmnium Anoia vol agrair a Flors Roset, Eixarcolant, Can Freixas, El Cafè de l’Ateneu, i Iguana la col·laboració que ha fet possible aquests actes.

FER UN COMENTARI

*