Inici Destacats L’Agrupació Cultural i Recreativa crida a la participació per fer créixer la...

L’Agrupació Cultural i Recreativa crida a la participació per fer créixer la festa de Reis de Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’Agrupació Cultural i Recreativa de Vilanova del Camí està molt enfeinada aquests dies amb els preparatius de la festa de Reis. La primera gran cita serà el dia 28 de desembre amb l’arribada del Patge Makalí, a la qual li seguiran el dia 1 de gener amb l’entrega de les cartes, per culminar el dia 5 amb la cavalcada de Reis i el repartiment de regals als infants vilanovins. El president de l’agrupació, Manuel Ocaña, ha fet una crida a la col·laboració activa del veïnat per “fer gran la festa i que tota la població se la faci seva”.

Aquests dies, des de l’agrupació estan acabant d’inscriure a les persones que vulguin formar part de la comitiva de patges. Els requisits que han de complir són bàsics: tenir més de 15 anys i sobretot ganes de despertar la il·lusió dels infants.

Tenir un bon gruix de patges és imprescindible per atendre la quitxalla en els dies que marquen el calendari de la festa de Reis. Des de l’entitat donen molta importància, segons Manuel Ocaña, al repartiment de regals a les llars. És un moment que des de fa uns anys cuiden cada vegada més. Determina, per exemple, els horaris de la cavalcada: “intentem acabar d’hora per poder començar a repartir els paquets aviat i que els infants no hagin d’esperar fins a altes hores de la nit”. També procuren que els patges vagin acompanyats, com a mínim en parella, per atendre els infants de manera personalitzada, “perquè aquesta és sobretot una festa pels nens”.

Tot i que la festa és sobretot de la quitxalla, Manuel Ocaña també té clar que és una de les celebracions més destacades de l’any. És per això que insistia a demanar la col·laboració de tothom qui vulgui participar. Els membres de l’agrupació es troben cada dimecres de 9 a 10 de la nit, al Rovy Espai Cultural, on tenen la seva seu. És allà on es fan les inscripcions per fer de patge.

Cada any hi ha també una sèrie de despeses que s’han d’assumir, “per això es cobra, per exemple, l’euro el dia de l’entrega de la carta als Reis (que ens permet omplir una bossa amb detalls pels infants), una quantitat que es ve a sumar a les aportacions que fa anualment l’Ajuntament vilanoví i també l’ajuda econòmica que fan els comerciants vilanovins”, explica Ocaña.

Pel que fa a la recollida dels paquets cal tenir en compte que es farà els dies 2, 3 i 4 de gener, a Can Papasseit, de 8 a 10 del vespre. La recomanació que fan des de l’organització és portar els paquets ben lligats per poder ser més àgils. Els preus són de 5 € (petits), 7 € (mitjans) i 10 € (grans i bicicletes).

La festa de Reis 2018 arriba enguany amb alguna sorpresa que Ocaña no ha volgut avançar, tot i que sí ens ha desvetllat, per exemple, que els infants que acompanyaran als Reis a les carrosses, “triats pels propis reis i que reben una carta d’invitació a casa”, estrenaran vestuari, creat per Alejandra Montes.

L’agenda de SSMM els Reis d’Orient a Vilanova del Camí

L’agenda dels Reis a Vilanova del Camí començarà el dia 28 de desembre, amb l’arribada del Patge Makalí a Can Papasseit. Aquell dia no hi haurà activitat al Saló de la Infància, però sí es fa un programa d’actes especial per als infants que tindran com a plat fort l’arribada de l’emissari reial, a les 7 de la tarda.

El dia 1 de gener, el lliurament de la carta començarà a les 11 del matí, a Can Papasseit. Fins a les 3 de la tarda, tots els infants podran entregar la carta que el Patge Makalí els regalarà, com a novetat aquest any, el dia de la seva arribada.

El programa culminarà el dia 5 de gener. La primera visita de SSMM els Reis d’Orient serà a la residència AMMA i tot seguit iniciaran el recorregut pels carrers vilanovins. Cap a un quart de vuit del vespre és prevista la recepció oficial, a la plaça del Mercat i tot seguit la comitiva, encapçalada per les carrosses, continuarà repartint caramels pel municipi.

FER UN COMENTARI

*