Inici Destacats L’Agrupació Coral La Llàntia tanca els actes del seu 140è aniversari

L’Agrupació Coral La Llàntia tanca els actes del seu 140è aniversari

COMPARTIR

El passat 29 d’octubre, els components de l’Agrupació Coral La Llàntia varem celebrar la cloenda dels actes commemoratius del 140è aniversari de la nostra coral.

Podem dir ja que La Llàntia porta ja més de 141 anys d’existència, ja que es va celebrar el primer acte d’aniversari el març del 2016. Ha passat més d’un any de concerts, exposició, celebracions,….

I per commemorar-ho es varem reunir els cantaires en un dinar de germanor acompanyats de les nostres parelles, socis i amics. Va ser una vetllada molt emotiva.

A l’hora dels parlaments, el nostre president va recordar a totes les persones vinculades a la nostra coral que malauradament ja no es troben entre nosaltres i va encoratjar als assistents a ser els continuadors d’aquelles cinc personatges que l’any 1876 i a causa d’una cantada a una noia a Vilanova del Camí, al retornar a Igualada els hi va sortir la idea de continuar, cantant, escampant les cançons i tonades per tot arreu.

Hi va haver un record molt especial al qui fou director de la nostra coral el mestre Joan Montaner i Guix durant 35 anys -aquest any commemorem el 50è aniversari de la seva mort-. Està previst que el dia 18 de novembre, a la 1 del migdia, s’inauguri una placa commemorativa a la casa on va viure, carrer de Sant Carles, 4 d’Igualada.

A l’hora de les postres, tots els cantaires de La Llàntia van passar per totes les taules cantant el Brindis de La Llàntia i compartint els desitjos de pau i germanor per a tots els assistents.

Hi va assistir Pere Camps, regidor de cultura de l’ajuntament d’Igualada i que també va adreçar unes paraules d’agraïment a La Llàntia.

El cantaire Roge Cerezo va dedicar un vers a la nostra pianista Mònica Carvajal, i que emocionada anava acompanyant al piano al nostre poeta.

Després del dinar es va oferir un petit concert als assistents, acabant amb la sardana Recordant Nostra Terra, de Joan Montaner i Guix, amb lletra d’Ignasi Castelltort i Miralda, dirigida per Josep Montaner i Torras.

Les altres cançons les va dirigir el nostre director Josep Bernadí, i tots acompanyats a teclat per Mònica Carvajal.

S’han acabat els actes del 140è aniversari, però tots els components de l’Agrupació Coral La Llàntia estem encoratjats a continuar la tasca que van començar aquells 5 joves –els nostres fundadors- aquell llunyà any de 1876.

J.F.F.

FER UN COMENTARI

*