Inici Societat L’agricultura anoienca es cita a Òdena en una jornada sobre la nova...

L’agricultura anoienca es cita a Òdena en una jornada sobre la nova normativa de fertilització

COMPARTIR

El passat dimarts 13 de març va tenir lloc a l’Ajuntament d’Òdena una jornada tècnica sobre el nou decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes que s’aprovarà aquest 2018 i que comportarà canvis significatius. L’acte va aplegar a pagesos, veterinaris, agricultors…. de tota la comarca. L’èxit de convocatòria va ser notable i l’organització espera repetir l’èxit a altres comarques on se celebrarà la mateixa jornada.

La normativa busca garantir la reducció de la càrrega de nitrogen a les aigües subterrànies tant pel que fa a la seva generació a les granges com a la seva aplicació a les parcel·les. Per això es basa en la valorització de les dejeccions com a recurs, amb una fertilització ajustada a les necessitats dels sòls i dels cultius, amb una aplicació feta amb maquinària adequada i, quan s’escaigui, en l’exportació dels excedents de nutrients.

En aquesta jornada es va parlar dels principals canvis de la nova normativa i dels aspectes sobre els quals cal incidir per dur a terme una bona gestió de les dejeccions ramaderes, de la importància de conèixer la quantitat de nutrients del purí i de com guanyar eficiència en la seva aplicació. També va tenir una part més pràctica amb l’exposició de maquinària d’aplicació que els assistents van poder veure i tocar.

La jornada estava organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*