Inici Societat L’aeròdrom Igualada-Òdena acollirà una jornada d’aviació per a persones amb discapacitat

L’aeròdrom Igualada-Òdena acollirà una jornada d’aviació per a persones amb discapacitat

COMPARTIR

L’aeròdrom Igualada-Òdena acollirà el dissabte 20 d’octubre una jornada d’Aviació Adaptada que permetrà que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del «plaer de volar». La jornada, que començarà a les deu del matí i acabarà a les sis de la tarda, ja ha exhaurit les 100 places disponibles. No obstant això, des de l’organització, el portaveu Carlos d’Albert explica que estan treballant per incrementar el nombre i arribar a les 150. I és que, afegeix, es tracta d’una activitat «que dona molta potència a la persona», ja que els permet adonar-se’n de què «si poden volar, poden fer coses molt senzilles, pel que agafen empoderament i tiren endavant».

D’Albert assegura que unes 200 persones s’han inscrit a la jornada, pel que hi ha llista d’espera. «Hem tancat a 100 perquè estem pendents de confirmació d’alguns avions, però la intenció és arribar als 150», aclareix. Els inscrits han pagat un preu «simbòlic» de 30 euros que els inclou el vol, el dinar, la beguda i un pack regal.

La jornada està organitzada per les entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l’aviació Vols per a tothom, Las Sillas Voladoras i Temyque, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, la Federació Aèria Catalana, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena.

D’Albert destaca, però, la col·laboració desinteressada d’empreses i entitats de l’Anoia, així com de pilots que posaran a la seva disposició les seves avionetes i hores de vol sense cap recompensació econòmica. La jornada també comptarà amb un total de 100 voluntaris i voluntàries. Aquest dilluns n’han fet la presentació les entitats i institucions implicades en l’organització. L’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, ha explicat que els ha estat «fàcil aconseguir la complicitat de tothom» en aquest projecte, que «volem com a projecte comú dels municipis de la Conca d’Òdena». Des de l’ajuntament d’Igualada, el tinent d’alcalde Jordi Pont reconeix que «esdeveniments com aquests ens fan fer passes més ferms per adequar l’aerodròm».

Segona experiència

L’organització va realitzar l’any passat a l’aeroport de Lleida-Alguaire una jornada 0 i després de l’èxit d’aquesta prova pilot es va decidir desenvolupar el projecte i traslladar-lo a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena.

D’Albert explica que si aquesta segona jornada «surt bé» la idea és apostar-hi i treballar «per convertir-nos en referent de l’aviació inclusiva» gràcies a la col·laboració de d’altres empreses del sector.

Un nou nínxol d’activitat per l’aeròdrom

Amb aquest projecte, l’aeròdrom d’Igualada-Òdena dibuixa un nou nínxol d’activitat: l’aviació adaptada, una oportunitat de negoci i desenvolupament econòmic per al territori a l’hora que posa en valor la sensibilització pel món de la discapacitat.

En aquest sentit, algunes de les empreses aeronàutiques instal·lades a l’aeròdrom han començat a desenvolupar el seu projecte de negoci al voltant d’aquest model. Així, per exemple, Aircatfly ha adquirit recentment 5 ultralleugers adaptats per a ser pilotats per persones amb mobilitat reduïda tot començant un projecte d’inclusió normalitzant l’escola aeronàutica per aquestes persones. D’altra banda, l’entitat Las Sillas Voladoras ha establert la seu d’un dels seus velers adaptats a l’aeròdrom anoienc tot signant un conveni de col·laboració amb el Club de Vol a Vela Igualada-Òdena.

Redacció / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*