Inici Societat L’aeròdrom d’Igualada-Òdena acull el primer curs de maniobres acrobàtiques per a pilots

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena acull el primer curs de maniobres acrobàtiques per a pilots

COMPARTIR

L’Aeròdrom d’Igualada-Òdena acollirà per primera vegada un curs de maniobres acrobàtiques per a pilots de vol a vela. La formació tindrà lloc aquest cap de setmana 26 i 27 d’octubre i el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, quatre dies que concentrarà a pilots d’arreu de Catalunya a la infraestructura anoienca.

L’activitat està organitzada per l’entitat “Las Sillas Voladoras” i el Club de Vol a Vela d’Igualada”, i l’objectiu màxim és ajudar a millorar la seguretat en vol i la presa de decisions davant possibles emergències i situacions poc usuals que podrien acabar en accident per tal de saber resoldre-les amb èxit. El curs està recomanat per a qualsevol categoria de pilot (civil, militar, privat, pilot comercial, de vol a vela,…), de fet, els pilots inscrits són pilots de vol a vela però alguns també són d’altres categories.

El curs estarà impartit per l’instructor Pedro Toquero, pilot de reconegut prestigi en el món de l’aviació. La formació consta d’una part teòrica i una altra pràctica. El material de vol utilitzat durant la part pràctica serà l’avió ASK-21, un avió d’escola i acrobàtic d’origen alemany propietat de l’entitat Las Sillas Voladoras.

Cal destacar que l’avió esmentat que l’entitat posa a disposició per a la formació és un planejador adaptat per a que pugui ser pilotat per a persones amb mobilitat reduïda. De fet, un dels pilots inscrits al curs va en cadira de rodes i així podrà realitzar la part pràctica sense cap problema.

Amb aquesta iniciativa, el Club de Vol a Vela d’Igualada i l’entitat Las Sillas Voladoras reforcen la seva col·laboració. Les dues entitats estan compromeses amb el foment i dinamització del vol a vela i més concretament en el vol adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta jornada formativa és un pas més en la seva lluita conjunta de millorar el sector.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*