Inici Societat L’ADF de la Torre de Claramunt rep un premi per promocionar el...

L’ADF de la Torre de Claramunt rep un premi per promocionar el pasturatge d’ovelles i cabres per prevenir incendis

COMPARTIR

El passat dissabte 19 de novembre l’ADF 202 de la Torre de Claramunt rebia el premi Rossend Montané en el marc dels XXVI Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals 2022 que organitza la Diputació de Barcelona. El guardó rebut ha estat en la categoria de reconeixement d’un projecte d’innovació en infraestructures o mitjans de prevenció d’incendis forestals. En aquest cas, el projecte premiat porta com a títol “Reducció del combustible forestal mitjançant pasturatge tradicional d’ovelles i cabres”, un

projecte on participen dos pastors i es prioritza amb els ramats d’ovelles i cabres la neteja del sotabosc a les zones marcades al mateix projecte. El premi ha estat dotat amb un premi dotat d’11.000 euros.

En total eren 6 les ADF que optaven al Premi Rossend Montané: l’ADF Burriac; l’ADF Mediona, l’ADF Montesmón del Berguedà, l’ADF Sant Pere de Ribes i l’ADF Teià.

Per part de l’ADF 202 de La Torre de Claramunt, van assistir a l’acte per recollir el premi Paco Cosano, president, Óscar Cussó, coordinador operatiu, Anna Vallbona, secretaria i Assun Larriba, redactora del projecte i voluntària. També hi van assistir l’alcalde de la Torre de Claramunt, Jaume Riba i el regidor de Medi ambient, Xavier Comes .

L’alcalde del municipi ha mostrat la seva satisfacció i ha felicitat l’entitat. Riba ha reconegut la gran tasca dels voluntaris “Amb foc o sense, la feina mai els hi falta. És tan important el que fan per a extingir incendis com el que fan per a la seva prevenció”. I ha afegit “és tot un orgull per al nostre poble rebre aquest premi”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*