Inici Teatre L’adaptació teatral del clàssic «Laura a la ciutat dels sants», aquest cap...

L’adaptació teatral del clàssic «Laura a la ciutat dels sants», aquest cap de setmana a l’Aurora

COMPARTIR

[Img #6447]De la mà de la Cia. Teatre de Ponent, arriba al Teatre de l’Aurora l’adaptació teatral de Laura a la ciutat dels sants, de Miquel Llor, un dels referents de la novel·la contemporània, que ha esdevingut un clàssic de les lletres catalanes.

Amb una gran interpretació i una posada en escena intimista Laura a la ciutat dels sants ens mostra la història de la Laura, una noia de ciutat que ha crescut envoltada de llibres i música i que desitja trobar la felicitat i construir una nova vida plena de somnis i il·lusions. Pensant que pot fer-ho, deixarà tot el que coneix i marxarà a Comarquinal per casar-se amb en Tomàs Muntanyola, un terratinent. Quan arriba a Comarquinal, una ciutat imaginària però mirall amb qualsevol ciutat de comarques a principis de segle passat, la Laura s’enfrontarà amb una societat conservadora, puritana, hipòcrita i mesquina que corcarà les seves esperances. Segons Txell Roda, directora de l’obra, “l’arribada de la Laura a Comarquinal evocarà el mite de l’estrangera, en aquest cas vinguda d’una Barcelona moderna”.

La il·lusió de la Laura dura poc i desitja canviar el [Img #6448]seu marit i el seu entorn, “els ciutadans de tota la vida”, que la rebutjaran. Classicisme, sexisme, paràlisi, intolerància, hipocresia, males llengües, religiositat fingida i beateria li faran prendre una decisió i, víctima del què diuen i el què diran, més que de les seves pròpies accions, tria fugir i tornar a la gran ciutat, per continuar la seva recerca de la felicitat.

Laura a la ciutat dels sants és la història de la il·lusió i l’emoció d’una dona barcelonina per una [Img #6449]vida nova i de la progressiva destrucció de les esperances sota una societat comarcal arcaïca i hipòcrita de principi del segle XX. La novel·la de Llor i també aquesta adaptació mostren “naturalisme, emocions, processos i ingenuïtat. Molt sentida, molts planys i molts plors. Un bombó de bon gust que s’apropa al melodrama, un culebrot amb un text magnífic” i un desenllaç trencador i polèmic, segons la directora Txell Roda.

Funcions i venda d’entrades

Les representacions de Laura a la ciutat dels sants es faran el divendres 19 i dissabte 20 d’abril a les 22h i el diumenge 21 d’abril a les 19 h. Les entrades (15 € i 11’5 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir per internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. El Teatre de l’Aurora ofereix una promoció especial als menors de 18 anys, amb l’entrada al preu de 7€.

Les entrades també es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Activitat paral·lela: Trobada amb l’equip al finalitzar la funció de divendres

Divendres 19 d’abril, en finalitzar la funció de Laura a la ciutat dels sants tots els espectadors que ho desitgin podran intercanviar les seves opinions i formular les preguntes en una tertúlia que mantindrem amb l’equip artític de l’espectacle.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*