Inici Destacats L’actor vilanoví Daniel Borrega estrena l’obra teatral ‘Los vasos vacíos’

L’actor vilanoví Daniel Borrega estrena l’obra teatral ‘Los vasos vacíos’

COMPARTIR

El vilanoví Daniel Borrega està feliç de tornar al teatre i reprendre entre moltes cometes, “la normalitat”. Està especialment content d’estrenar al Microteatre, “una sala única a Catalunya”,assegura, i de fer-ho amb una obra amb guió original que va escriure fa temps i que guardava al calaix. En to irònic assegura que en aquest món, “o et mores de gana o et mores de son”.

El director de l’obra, Cristian Sitjas, li ha donat una volta al text i ha fet evolucionar el guió per explicar una història LGTBI que reflexiona sobre les relacions tòxiques, les relacions obertes i de les seves conseqüències. Ho fa però, des de la ficció i en el context d’una sala d’exposicions.

David, interpretat per Daniel Borrega, és un jove periodista que, mentre està a casa seva escrivint, rep una nota de veu de l’antiga parella convidant-lo a la seva primera exposició, una trobada que tindrà unes conseqüències brutals per tots dos.

Borrega ha avançat que l’equip de “Los vasos vacíos”, -actors, director i productora-, està treballant en la producció d’un curtmetratge per donar més visibilitat al projecte i presentar-lo en diferents festivals.

La sala Microteatre de Barcelona engega un Proyecte de mecenatge per salvar-la del tancament

Els efectes de la pandèmia s’han deixat notar en molts sectors però ha afectat amb especial cruesa el sector audiovisual, cinema i teatre sobretot. La situació és molt complicada, diu Daniel Borrega, que assegura que la irrupció del coronavirus va fer caure molts dels projectes en els que estava treballant. Malgrat que s’han flexibilizat algunes restriccions, la situació de cinemes i teatres continua sent molt crítica. La limitació d’aforament i de mobilitat estan obligant a tancar a moltes sales de teatre del país. “Els autònoms, malgrat no ingressar ni un duro, continuem pagant”. Daniel Borrega opina que la cultura s’hauria de considerar un dret fonamental i per això creu que el govern hauria de permetre la mobilitat per gaudir-ne.

“Los vasos vacíos” es va estrenar l’11 de febrer a l’espai Microteatre de Barcelona, al carrer Bailén, 94. Una sala emblemàtica de Barcelona que no està passant pel seu millor moment. Les restriccions derivades d’aquesta pandèmia li han afectat de manera dràstica: amb el tancament obligat de la sala durant setmanes i l’obligació d’obrir amb aforament limitat al 50% no els deixa massa marge de maniobra. Recordem que aquest espai teatral està distribuït en cinc petites sales amb capacitat per a 15 persones que ofereixen representacions teatrals de 15 minuts a un preu molt reduït, 5 € per sessió.

Els deutes pendents amb una vintena de companyies han posat en una situació molt delicada la viabilitat del projecte. Amb la voluntat de salvar el Microteatre s’està preparant una campanya de micromecenatge. L’objectiu és aconseguir 10.000 € en el proyecte, que se sumaran també als ingressos que s’aconsegueixin amb diferents actuacions solidàries com les de l’actor José Corbacho.

La sala ha passat de programar 40 sessions diàries repartides entre les quatre sales sales a fer quatre passis diaris en una sola sala. Per això la seva gerent, Llibertat Ribera, s’ha hagut de replantejar el format de les sales perquè puguin oferir teatre de manera segura i sostenible i això passa, explica Daniel Borrega, per la instal·lació de mampares que separin els actors del públic.

La responsabilitat de salvar Microteatre, explica Borrega, no correspon només a la gestora de la sala, és una responsabilitat de Barcelona i de qualsevol persona que s’estima el teatre.

“Los vasos vacíos”, amb Daniel Borrega i Dodi de Miquel, sota la direcció de Cristian Sitjas, es podrà veure al Microteatre de Barcelona, a partir de l’11 de febrer. Les entrades, al preu de 5 € es podran comprar a partir de dilluns 8 de febrer al web www.entradium.com o a Taquilla.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*